Na een week niet gevoetbald te hebben stond vandaag de wedstrijd tegen WVV 2 op het programma. Op Winschoter bodem heeft ’t Daarde het altijd lastig dus enige onderschatting was niet aan de orde. Aangekomen op “sportpark W.V.V.” kwam als snel ter ore dat scheidsrechter Koning benaderd was om deze wedstrijd te fluiten. Een mooie schnabbel voor onze vriend uit Heiligerlee, die we dus ook kunnen treffen buiten onze eigen sportpark. Een wedstrijd waar ’t Daarde over het algemeen het betere spel en de betere kansen had werd uiteindelijk gemakkelijk gewonnen, 1-3.

’t Daarde begint goed aan de wedstrijd maar echt kansen worden er nog niet gecreëerd, sterker nog de eerste kans is voor de Winschoters. Enige nonchalance achterin resulteert in een 1 tegen 1 situatie maar Berend “the Beul”weet knap redding te bieden. Snel hierop volgen een tal van kansen voor ’t Daarde maar de bal lijkt er deze middag niet in te mogen. Dennis “Demphis” krijgt de bal op een presenteerblaadje maar weet de bal naast te werken even later lijkt Nico “X-Box” de bal in de touwen te werken maar hij weet van 5 meter de bal op de lat te plaatsen. ’t Daarde is duidelijk aan de deur aan het kloppen bij de WVV sluitpost maar zoals gezegd blijft de stand in evenwicht. Andries “Chupp a Chupp” van der Laan brengt hier echter verandering in na zo’n half uur spelen. Vanaf het middenveld zet hij aan, waarbij hij de nodige spelers passeert, om uiteindelijk zijn lange rush te bekronen met de welverdiende treffer. Na de 0-1 wordt ’t Daarde wat slechter wat er in resulteert dat ook WVV 2 kansen gaat creëren. Berend ‘the Beul” wordt met een afstandschot die op de lat beland nog gewaarschuwd met het te ver voor zijn doel staan, enkele minuten later moet hij dit bekopen als een van de Winschoters de bal keurig onderkant lat binnen schiet, 1-1. Door beide team wordt de eerste helft lekker uit gevoetbald tot aan de rust zonder noemenswaardigheden.

We mogen ons van veld 5 begeven naar kleedkamer 2 en na deze lange trip nippen we lekker aan een warm bakje thee. Leider “Ome Sjaak” maant de mannen tot scherpte en zuiverheid en een ieder kan zich hier in vinden. De wijzigingen worden zoals gewoonlijk weer doorgegeven. Adriaan “Arie” Boxem mag na maanden afwezigheid zijn rentree maken in ’t Daarde voor Harrie “Campione” Zimdarse en Roy “Shaggy” Meedendorp vervangt Marc “Turbo” Hillenga. De tocht van kleedkamer 2 naar veld 5 wordt weer ingezet.

’t Daarde neemt de overhand de tweede helft en met goede combinatie spel wordt er dreigend begonnen. De voorsprong blijft echter uit omdat ’t Daarde niet echt tot grote kansen kan komen. Dan lijkt ook nog het noodlot toe te slaan als topschutter Dennis “Demphis” Kruizinga geblesseerd het toneel moet verlaten. Marc “Turbo” komt voor hem binnen de lijnen. Met de treurige aftocht van “Demphis” worden er enkele aanpassingen aangebracht in de formatie wat als snel resultaat heeft. Nico “Piele” Braam stuurt met een bekeken balletje Nico “X-Box” Hillenga weg die zonder pardon de bal langs de keeper schuift in de touwen, 1-2. Raar genoeg blijft er een bepaalde spanning hangen boven de wedstrijd terwijl WVV 2 niet echt grote kansen creëert. Bevrijdend is dan ook de goal van Ronald “der nette Niederländer”, die op zijn wenken bediend wordt door Marcel “El Mago” van Spankeren, 1-3. Met de lange bal probeert WVV 2 nog gevaarlijk te worden maar ’t Daarde heeft de verdediging vandaag goed staan. ’t Daarde doet ook niet echt meer verwoede pogingen om de score uit te breiden waardoor de wedstrijd als een nachtkaars uit gaat.

Nadat de handen geschut zijn vertrekken we weer richting kleedkamer 2 om aldaar de zege voort te zetten, onze vrolijke buren vergezellen ons met de nodige feestmuziek waarop een enkeling een dansje waagt. Luttele minuten later komt Dennis “Demphis” binnen gestrompeld, glad vergeten dat hij amper meer kon lopen. Als goed maker helpen enkele spelers hem uit de kleren en wordt hij onder de douche gezet, hier zou de thuiszorg nog een punten aan kunnen zuigen. Na weer opgefrist te zijn keuvelen we nog wat na in de kantine van WVV om weer huiswaarts te keren. Na 7 speelrondes staan we met 16 punten boven aan wetend dat Wagenborger Boys twee wedstrijden minder heeft gespeeld en 13 punten heeft maar dat kan voor ons de pret op dit moment niet drukken.