Westerlee is een ronde verder in het bekertoernooi. Op woensdag 19 oktober speelden de teams van Westerlee en Muntendam (zo 3e klasse) tegen elkaar op het zeer goede tweede veld van het sportpark Koeperlaand.
Het was de hele dag droog geweest, tijdens de warming-up vielen de eerste regendruppels en eigenlijk was het de hele wedstrijd niet meer droog.

Naast Muntendam had ook Westerlee trainer Guus Zantinga ervoor gekozen om een aantal spelers met lichte blessures op de bank te zetten, dit vanuit de overtuiging dat ook andere spelers de klus konden klaren.

De wedstrijd begon rustig, beide teams waren elkaar aan het aftasten. Muntendam had een licht overwicht in de eerste 12 minuten, Westerlee was nog aan het zoeken naar het gewenste spel. In de 17e minuut redde Tim Wijsbeek, de doelman van Muntendam een goede kans van Bas Zijlstra die de bal goed aangespeeld kreeg van Robbert Wester. Binnen een minuut koos Jan Derks Kloosterboer voor een goede pass door het midden, Patrick Smit was goed doorgelopen en rondde af. Hij maakte de 1-0 voor Westerlee.

Vanaf dat moment was er meer evenwicht en ging het spel heen en weer. Westerlee bleef goed combineren en gebruikte de snelheid van de flanken. Muntendam bewoog beter zonder bal, maar wist dit niet uit te drukken in een doelpunt. Het speelde hiervoor in een veel te laag tempo. In de 33e minuut kwam de goed spelende Patrick Smit weer vrij voor de goal, na een kaats van Bas Zijlstra, rondde hij opnieuw goed af. Zo ging Westerlee met een 2-0 voorsprong de kleedkamer in.

Na de rust ging Westerlee verder waar het gestopt was. Muntendam probeerde meer druk te zetten, Westerlee had de posities goed ingevuld waardoor de tegenstander geen echte kansen kreeg.
In de 60e minuut kwam Muntendam toch tot scoren, Westerlee wist de bal niet meer uit te verdedigen waardoor via een klutsbal Pascal Oldenburger de achterstand wist te halveren tot 2-1. Iedereen op de bank was ervan overtuigd dat de volgende 10 minuten zeer belangrijk waren voor het verloop van de wedstrijd. Nadat hij eerst zelf een kans om te scoren miste, nam Bas Zijlstra de daarop volgende corner waarmee Jan Willem Evers ongehinderd in kon koppen. Binnen 3 minuten weer een ruimere voorspong van 3-1 voor Westerlee.

Westerlee zakte daarna iets verder terug, de afstand tussen de aanval en de andere linies werd daardoor misschien wel iets te groot. Toch maakten de spelers uit Westerlee de 4-1. Maik van Delft werd aan de rechterkant goed ingespeeld, rechtsback Hans Leenders liep goed door en kreeg de bal in de loop mee richting de achterlijn. Hij gaf een strakke pass voor het doel die werd afgerond door Bas Zijlstra. Een aanval uit het boekje.

In de laatste 18 minuten mochten Berry Smit en Adam Komza nog meespelen bij Westerlee. De mannen van Koeperlaand hadden het wat zwaarder, de druk van Muntendam was groter en in de 76e minuut maakte Michael Ploeger nog de 4-2.
Ondanks het feit dat Westerlee hierna niet meer echt tot goed combinatievoetbal kwam, kon het team via de counter nog zeker twee keer scoren. Iets wat echter niet meer gebeurde. Zo gingen de Westerleeërs met een eindstand van 4-2 de kleedkamer in.