’t Daarde weet zijn wedstrijden te winnen dit seizoen maar het gaat wel zeer moeizaam, zo ook tegen VVS 4. In de eerste helft waren de oranjehemden heer en meester, in de tweede helft dicteerde de gasten uit Oostwold.  Na 94 minuten voetballen stapte ’t Daarde als gelukkige winnaar van het veld, 2-1.

Het tweede veld van Westerlee had een hoog Sahara gehalte, een lading geel zand zorgde er voor dat het veld zwaar bespeelbaar was. Andries “Chuppa Chup”van der Laan en Marcel el Mago” van Spankeren keerde terug in de basis na enig blessureleed. ’t Daarde kwam goed uit de start blokken en binnen een minuut had Ronald “der nette Niederländer” al de 1-0 kunnen binnen schieten ware het niet dat hij tegen de Oostwoldse sluitpost aan schoot. Enkele minuten later brak Dennis “Demphis” Kruizinga door maar de keeper van VVS haalde de spits neer wat resulteerde in een vrije trap en de keeper mocht blijven staan. Na zo’n twintig minuten was het  raak, Ronald “der nette Niederländer” legde vanaf de achterlijn breed op Sander “Gepie” Hillenga die de bal in de touwen kon werken. Echter werd er op onverklaarbare manier buitenspel geconstateerd en werd het doelpunt ongeldig verklaard. Toch zegevierde het recht doordat we op een verdiende voorsprong kwamen. Dennis “Demphis”soleerde zoals alleen hij kan en wist de vrijstaande Ronald “der nette Niederländer” te bereiken. Met een eenvoudige beweging legde hij de bal voor zijn juiste voet en knalde de bal langs de keeper. Naarmate de eerste helft vorderde werd het steeds grimmiger. Over en weer werden er stevige overtredingen gemaakt en Han “the Goatfather” moest zowaar een sliding bekopen met een klap in zijn nek, dat dit soort acties niet bestraft worden blijft een raadsel. Toen Andries “Chuppa Chup” van der Laan onreglementair de spits van VVS vloerde kreeg hij geel en werd 10 minuten naar de kant gestuurd.  In eenzelfde tijdsbestek viel Richard “Kassa” Nuus geblesseerd uit. Toch bleef ’t Daarde kansen creëren maar het scoren bleek een lastige opgave voor de spitsen. VVS wist ook nog een keer gevaarlijk te worden maar Berend “the Beul” corrigeerde zijn fout met een goede redding. Scheidsrechter Koning blies voor de rust waarbij beide teams in de gelegenheid werden gesteld om tot bedaren te komen.

In de rust werden de mutaties voor de tweede helft door gegeven en  er werd nog even stil gestaan bij de gemiste kansen en de felheid van de wedstrijd. Na het wegwerken van de thee liepen we weer richting het veld. Eenmaal aangekomen op het veld stonden er maar 10 spelers klaar, Nico “Piele” Braam had de eerste helft gevlagd en had zowaar zijn vlaggenstok laten liggen en was rechtsomkeer gegaan niet beseffend dat hij binnen de lijnen werd verwacht.

Eenmaal begonnen  aan de tweede helft bleek de thee beter gevallen te zijn bij de gasten uit Oostwold. Daar waar ze de eerste helft weinig in te brengen hadden was dit totaal anders in de tweede helft.  VVS 4 kreeg veel mogelijkheden en enkele gevaarlijke kansen. ’t Daarde kon hier niet op antwoorden en ook het uitvallen van Marcel “El Mago” was een aderlating voor ’t Daarde. De druk van de VVS’ers resulteerde uiteindelijk in de verdiende gelijkmaker, na onoplettendheid in de verdediging wist de goed spelende spits van VVS de bal voor te krijgen waarna de bal simpel binnen geschoten kon worden. Na de 1-1 kreeg VVS nog de mogelijkheid om op voorsprong te komen maar Berend “the Beul” en de lat wisten dit te voorkomen. Net als in de eerste helft heerste er een grimmige sfeer binnen de lijnen en scheidsrechter Koning was het beu. Hij riep beide aanvoerders bij zich dat het gedaan was en dat hij vanaf nu kaarten zou trekken.  Dennis “Demphis” Kruizinga passeerde zijn man maar de bal sprong te ver van zijn voet en in een uiterste poging de bal nog te kunnen krijgen botste hij tegen de Oostwoldse keeper aan. Scheidsrechter Koning interpreteerde  dit als opzettelijk doorgaan en stuurde “Demphis” met geel 10 minuten aan de kant. In onze ogen een foute beslissing maar we moesten het er mee doen. Het bleef billen knijpen voor ’t Daarde. Vlak voor tijd kreeg ’t Daarde een corner, de inmiddels weer binnen de lijnen gekomen Demphis stond klaar de bal voor het doel te geven toen er nog even gewacht moest worden totdat Peter “Dirk Onkruid” was gearriveerd. “Demphis” gaf de bal laag voor en “Dirk Onkruid” wist goed naar de eerste paal te komen en de bal achter de keeper te werken, 2-1. Totale vreugde barstte los maar er was nog even te gaan. VVS probeerde nog vooruit te voetballen maar er werden geen mogelijkheden meer gecreëerd.

Het zoet der overwinning werd gevierd al besefte we ons maar al te goed dat we met de hakken over de sloot hebben weten te winnen. We zijn voornemens om in het vervolg de wedstrijden wat eerder in het slot te gooien en het niet tot de slot minuten spannend te willen houden. Volgende week hebben we een voetbalvrije dag daarna staat de uitwedstrijd tegen WVV op het programma, tot die tijd bezetten we de 1e plek in de competitie.