Op zaterdag 15 oktober 2016 speelden twee teams tegen elkaar die ook het vorig seizoen bij elkaar in dezelfde poule zaten, alleen toen in de vierde klasse. Dit zijn altijd bijzondere wedstrijden.

Nadat Martin Zuiderveen, als pupil van de week, de bal in het doel achter keeper Wierema trapte kon de wedstrijd beginnen. Het team uit Westerlee speelde in een aanvallende opstelling en dat was vanaf het begin te merken. De mannen van Koeperlaand zetten druk op de achterhoede van de Scheemders en probeerden in een hoog tempo kansen te creëren.
De tegenstander maakte echter gebruik van de onzorgvuldigheid in de passes en wisten daardoor te zorgen voor onrust binnen de opbouw.

In de 19e minuut werd Jan Willem Evers vanuit het middenveld aangespeeld, hij kwam met een prachtig schot die door de keeper over de lat werd getikt. Een prima redding. Hoewel er nu meer kansen ontstonden, had het team uit Westerlee zich het een stuk gemakkelijker kunnen maken door eerder te scoren, maar dat is achteraf.

Langzamerhand veranderde het spel van de Westerleeërs, zij begonnen zich steeds meer aan te passen aan het spel van de tegenstander, te vaak werd gekozen voor de lange bal. Dit zou nog geen probleem zijn, echter de bal kwam maar zelden aan op de goede plek.
In de 31e minuut zorgde een overtreding van een speler van Scheemda voor een belangrijke verandering in de wedstrijd. Omdat hij eerder in de wedstrijd al bewust hands maakte, kreeg hij nu zijn tweede gele kaart zodat hij van het veld werd gestuurd. Meteen na de hervatting van de wedstrijd scoorde Jan Willem Evers vanaf de 16 meter met een trap in de verre hoek voor de 1-0. De keeper van Scheemda, die een hele goede wedstrijd heeft gekeept, was kansloos.

Zoals zo vaak bleek het lastig om voordeel te halen uit de man-meer-situatie, Westerlee het dalende tempo van Scheemda en als er wat kansen ontstonden gingen de spelers te veel voor zichzelf.

Na de pauze kregen beide teams meteen een grote kans. Het middenveld en de verdediging van Westerlee werden eruit gelopen en de bal werd net naast het doel geschoten. Een signaal voor het team van Westerlee dat er zorgvuldiger gespeeld moest worden.
In de 52e minuut scoorde Robbert Wester met een kopbal de 2-0, waarmee zijn team meer rust kreeg. Vanuit de achterhoede werd nu wel rustig de combinatie gezocht, het spel kantelde van de ene naar de andere kant, tussen de 55e en 65e minuut ontstonden kansen die niet af werden gemaakt. Het team uit Westerlee had de controle over de wedstrijd, veel werd de rechterflank gezocht.
In de 72e minuut kwam Scheemda via de counter bij het doel van Westerlee. Er moest een overtreding in het strafschopgebied gemaakt worden en Jorick Wessels maakte de 2-1 vanuit een penalty. Hiermee ontstond er toch weer spanning in de wedstrijd, iets wat het team uit Westerlee een beetje over zichzelf af riep. Het team speelde in deze fase geen actie maar reactie-voetbal en waren in de omschakeling niet alert genoeg.

In de 84e minuut werd Hans Leenders door de spits ingespeeld, hij schoot de bal op de lat waaruit Jan Willem Evers zijn negende goal van dit seizoen scoorde. 3-1 en dit zorgde voor de zekerheid die nodig was om de wedstrijd rustig uit te spelen. Scheemda kwam hierna niet meer van de eigen helft en invaller Arjen Plat had nog twee keer de kans om een goal te maken.

De conclusie mag zijn dat we het grootste gedeelte van de wedstrijd onder controle hebben gehad, we te vaak tegen ons zelf voetbalden. Het is zaak meer te voetballen vanuit de taak en oog te hebben voor de medespeler.