Rinus Michels sprak na de wedstrijd  West Duitsland – Nederland op 21 juni 1988: “ik wist dat we gingen winnen maar dat ze het zo spannend zouden maken hadden ze me niet verteld”. Op 8 oktober 2016 hadden deze woorden maar zo uit de mond van ’t Daarde leider, Jack “ome Sjaak” Meedendorp kunnen komen. ’t Daarde was in gevecht met zich zelf en wist in blessuretijd de welverdiende overwinning over de streep te trekken (2-4). Dat leider Meedendorp vertrouwen in zijn elftal heeft staat buiten kijf maar een enkele zweetdruppel en een verward bosje haar verrieden wel de angst van de leider op een goede afloop.

We tekenen vrijdagavond aan en leider Jack “ome Sjaak” heeft nog maar 10 mensen op de been voor de 1e helft tegen SGV. Peter, Richard en Dennis kunnen aanschuiven in de tweede helft. Na enig gepuzzel weet Peter “Dirk Onkruid” Faber toch de aftrap te halen en zijn we met een elftal.

Zaterdagmiddag  aangekomen op sportpark “onder de Juffer” om 13: 18 staat Marcel “El Mago” van Spankeren klaar met zijn sporttas. De geblesseerde “El Mago” was ter ore gekomen dat ’t Daarde niet met een elftal kon starten en wou ondanks zijn blessure toch starten zodat het ’t Daarde tenminste met elf man was. Aangezien Peter “Dirk Onkruid” al was gearriveerd kon “El Mago” zich richten op de coachende taken aan de zijlijn.

Daar waar we zeer kritisch waren op de start van vorige week tegen Wagenborger Boys ging het deze week wederom mis tegen SGV. Onduidelijkheid, structuur en chaotisch voetbal namen weer de overhand bij de aftrap. SGV was dan ook als eerste gevaarlijk, een vrije trap op de zestien scheerde de lat en ’t Daarde kon opgelucht adem halen. Daar tegen over konden we een enkele kans van Nico “Piele” Braam zetten. Beide teams waren in dit stadium van de wedstrijd gelijkwaardig aan elkaar maar SGV nam brutaal de leiding. Een goede voorzet vanaf de linkerzijde werd gedecideerd binnen gewerkt, 1-0. We probeerde wanhopig aansluiting te vinden maar de fantastische keeper van SGV was onklopbaar. Inmiddels was de gearriveerde Dennis “Demphis”Kruizinga binnen de lijnen gekomen voor de licht geblesseerde Fabian “Dotje” Doddema. Er werden minimaal kansen gecreëerd door ons en SGV kreeg nog een zeer grote kans om de score te vergroten maar de bal spatte uiteen op de paal. Zo’n tien minuten voor rust raakte een speler van SGV ernstig geblesseerd, in een actie op het middenveld bleef zijn voet staan en het ijzingwekkende geknak klonk over het voetbalveld. De wedstrijd werd kortstondig stil gelegd zodat de desbetreffende speler op een juiste wijze kon worden afgevoerd (bij deze alle sterkte en beterschap onzer zijde). De daarop volgende minuten was het SGV wat de klok sloeg en de één naar de andere corner zorgde voor hachelijke momenten. Het fluitsignaal kwam dan ook als geroepen voor ’t Daarde.

Er werden harde woorden gesproken in de rust: geloven in elkaar, knokken voor elke meter en gewoon de bal rond laten gaan” waren het devies. Met enkele bemoedigende woorden en de handen op elkaar verlieten we de kleedkamer om een betere pot voetbal op de mat te leggen de tweede helft.

Het betere voetbal lukte ons vanaf de aftrap en Dennis “Demphis”, Sander “Gepie”, Nico “Piele” en Nico “X-box” kregen de mogelijkheden de score gelijk te trekken maar allen stuitte op de zeer goede sluitpost van de Schildwolders. Het doemscenario leek zich te voltrekken toen SGV na enige geklungel op het middenveld zelfs op 0-2 kwam. ’t Daarde laat zich echter, zoals bekend, niet zo maar uit het veld slaan en door goed combinatiespel kwam de bal terecht bij “Demphis” die niet zelfzuchtig het overzicht behield en “Piele” kon bedienen die de bal in de touwen kon werken. Vluchtig werd de bal uit het net gevist en het duurde niet lang of Nico “X-Box” wist een goede solo snoeihard in de touwen te jassen, de stand was weer gelijk! ’t Daarde zette nu volledige de tanden in tegenstander opzoek naar de drie punten. SGV was in dit stadium niet meer de grootste tegenstander maar de klok. Voor ’t Daarde kwam in blessuretijd pas loon na werken, een steekpass van Richard “Kassa” Nuus bereikte Dennis “Demphis” Kruizinga die wederom de bal goed voor de  goal kon geven en Marc “Turbo” Hillenga zette zijn voet tegen de bal en tikte de verdiende 2-3 binnen. De moed was de SGV’ers volledig in de schoenen gezakt wat na de aftrap er direct in resulteerde dat Nico “X-Box” soleerde en oog had voor “Demphis” die de eindstand bepaalde op 4-2. De aftrap hoefde niet meer genomen te worden van de scheids, die na de goal van “Demphis” gelijk af blies. Diepe zuchten maar bovenal liepen er blijde gezichten van het veld na deze moeizame overwinning.

’t Daarde moet er aan werken 90 minuten lang te blijven voetballen en de onrust uit het voetbal te krijgen. Volgende week staat de lastige pot tegen VVS 4 op het programma waarbij volledige inzet mag worden verwacht van de mannen van ’t Daarde. Tot die tijd bezetten we een 2de plaats in de competitie.