Westerlee verliest belangrijke wedstrijd van Noordpool UFC

Op zaterdag 8 oktober speelden we de belangrijke wedstrijd tegen Noordpool UFC in Uithuizen. Een partij op het sinds deze week ter discussie gestelde kunstgras. Zelfs de scheidsrechter had informatie mee van de KNVB om eventuele problemen over het spelen op deze velden uit de weg te gaan.

De tegenstander staat op de eerste plaats in de poule, het belang van de wedstrijd hoefde dus niet duidelijk gemaakt te worden in de kleedkamer. Dat dit bij Noordpool was uitgelegd, was wel duidelijk want meteen na de aftrap zette dit team volop druk. We hadden het hier de eerste 12 minuten heel lastig mee en liepen eigenlijk achter de feiten aan. Toch scoorden wij het eerste doelpunt. Maik van Delft werd weg gestuurd en hij passeerde de goed spelende laatste man en maakte een perfect doelpunt. Alleen de assistent scheidsrechter dacht hier anders over, hij stond met de vlag omhoog en de scheidsrechter ging hierin mee. Een minuut later werd bij een vrije trap Jan Jager gezocht, voor deze echter in actie kon komen lag hij al op de grond. De bal vloog over de achterlijn en de kans ging verloren.

In de 17e minuut nam Noordpool UFC een vrije trap aan de linkerkant. Eigenlijk liep onze complete verdediging onder de bal door en bij de tweede paal scoorde Jos Klip van de tegenstander de 1-0. We hadden te veel onrust aan de bal, de pass komt niet aan en de tegenstander is feller op de bal. Een soms extreme felheid waarbij we soms met fronsende wenkbrauwen stonden te kijken, iets waar de scheidsrechter het volgens ons ook heel moeilijk mee had. 5 minuten later scoorde de ploeg uit Uithuizen vanuit een vrije trap direct de 2-0. Hierna kwam er iets meer evenwicht, opvallend was wel dat we nog steeds minder goed uitverdedigden, de spitsen werden vaak gezocht door een lange bal en de flanken konden niet echt druk zetten. Het middenveld werd te vaak overgeslagen.

In de 39e minuut werd Berry Smit op zijn onderbeen getrapt, terwijl hij probeerde de bal voor te zetten vanuit de lucht. De blessure is zo zwaar dat hij vervangen moest worden door Kevin Meis. We waren inmiddels in een fase terecht gekomen dat er door sommige spelers gezocht werd naar de grenzen die door de scheidsrechter bepaald werden. Hierover kun je van mening verschillen. Dat gebeurde in en buiten het veld dan ook regelmatig.

Na de pauze begon Westerlee met verzorgd voetbal, het team had meer druk en in de 52e minuut kopte Jan Jager de bal door naar Bas Zijlstra die de bal in het net werkte. Ook hier vond de assistent scheidsrechter het nodig om de vlag omhoog te doen, alleen met een eigen verdediger bij de paal vond de scheidsrechter dit wat te gortig. Met de 2-1 op het scorebord ging de wedstrijd verder met een positiewisseling bij Westerlee. Jan Willem Evers had dermate last van zijn bovenbeen dat hij in de spits verder ging, Robbert Wester nam zijn positie centraal op het middenveld over. Na dit doelpunt was er meer evenwicht in het spel, beide teams hadden wel kansen maar gescoord werd er niet. Jan Willem Evers werd toch gewisseld en Arjen Plat ging verder als spits.

De laatste 20 minuten verliep het spel bij ons het meest over de linkerkant. Na een verkeerde terugspeelbal werd de spits van Noordpool UFC in stelling gebracht. Met een goede pass naar Nick van den Berg scoorde deze de 3-1.

Vanaf dat moment kwamen beide teams niet meer tot goed voetbal. Wij voetbalden niet meer, de tegenstander ging veel voor het fysieke deel van het voetbal. Dat dan in de 89e minuut nog een doelpunt viel, waarmee de eindstand van 4-1 werd bepaald is dan al minder belangrijk geworden.