Leider “ome Sjaak” moest zich afgelopen week weer buigen over de beschikbare spelers dit keer tegen Wagenborger Boys 2. Andries en John zitten nog altijd in de lappenmand, Peter had familiaire verplichtingen en Adriaan, Bart en Ronald hebben interlandverplichtingen (resp. Mali, Japan en Duitsland). Richard en Marcel konden de aftrap niet halen en zouden lopende de eerst helft aansluiten. Nadat ’t Daarde 20 minuten met het mes op de keel speelde wist het de rug te rechten. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-2.

Door het ontbreken van Bart “Buurman”en het niet kunnen starten van “Kassa” Nuus werd Nico “Piele” gelegenheids laatste man. ’t Daarde begon erg slecht en kwam niet van de eigen helft. Het voetbal was zeer chaotisch, spelers wisten elkaar niet te vinden en we konden niet onder de druk van de Wagenborger Boys uit te komen. Dit resulteerde in een verdiende voorsprong voor de gasten. Na 20 minuten wisselde “Ome Sjaak” op drie posities en zowaar kwam ’t Daarde in de wedstrijd. Er kwam meer rust in het elftal en er werden voorzichtig aan wat kansen gecreëerd. Door de omzettingen kwamen de Wagenborger Boys niet meer in hun spel en lieten zich ver in zakken. Voor de rust wisten we niet meer te scoren en keken naar 45 minuten tegen een 0-1 achterstand aan.

In de kleedkamer werden nogmaals de puntjes op de “i” gezet en we spraken af vooruit te voetballen en opzoek te gaan naar de gelijkmaker.

Wagenborger Boys had de verdediging goed dicht zitten waardoor er niet echt kansen gecreëerd konden worden. ’t Daarde was veel dreigender en dit resulteerde uiteindelijk ook in een goal. Nico “X-box”stuurde “Demphis”weg die, al dan niet in buitenspelpositie, de bal fraai langs de keeper kon tikken. De verdiende gelijkmaker. ’t Daarde liet de bal makkelijk rond gaan en er werd naarstig gezocht naar de twee goal van de middag. Deze leek er ook te komen toen Nico “Piele” Braam met een volley de bal op het doel vuurde maar de Wagenborgse keeper wist met een prachtige save de bal uit het doel te houden. Er leek niets aan de hand voor ’t Daarde maar door een individuele fout achterin kwam hun spits  1op 1 op de “the Beul” te staan en kon de bal met enige precisie in de verre hoek plaatsen, 1-2.  Even later moest “the Beul” weer in actie komen maar hij wist de bal over de lat te tikken. Hierna was het alleen maar eenrichtingsverkeer maar de tijd begon te dringen. Met nog drie minuten op de klok kreeg ’t Daarde een corner. Ook keeper “the Beul” ging mee en wist bijna de goed ingedraaide corner van “El Mago” binnen te koppen, in de daarop volgende scrimmage bleek de Wagenborgense keeper de baas. De onophoudelijke druk van de oranjehemden resulteerde uiteindelijk in de dik verdiende gelijkmaker. Marc “Turbo” kopte de bal naar “Kassa” Nuus en die wist de bal via de binnenkant van de paal binnen te schieten. Na de gelijkmaker van Richard “Kassa” Nuus was er te weinig tijd om nog voor de winst te gaan.

Door het gelijke spel staan we nu op de derde plaats en wacht ons volgende week de uit wedstrijd tegen SGV.