Op zaterdag 1 oktober speelde v.v.Westerlee tegen v.v.Meedhuizen op het eigen sportpark Koeperlaand. Het had ’s morgens geregend en het veld lag er prachtig bij.

De trainer had deze middag gekozen voor een wat meer aanvallende opstelling, de nadruk kwam te liggen op nog meer druk naar voren. De tegenstander moest zo snel mogelijk vast gezet worden op de eigen helft. Naast een diep staande spits moesten twee andere spelers met veel beweging zorgen voor ruimte in de verdediging van de tegenstander.
Meedhuizen had het daardoor lastig in de eerste paar minuten, het leek of Westerlee op het hele veld een mannetje meer had en er was meteen veel dreiging. Vanaf de linkerkant kwam in de eerste minuut al een voorzet met een enorme kans, nog geen minuut later kwam er een voorzet vanaf de andere kant die net naast ging.
In de vierde minuut kreeg Westerlee één van de vele corners, Berry Smit koos voor de korte variant waarna hij door een spits vrij werd gezet op de rand van het 16-meter gebied. Met een prachtig schot in de verre hoek zorgde hij voor de 1-0.
Twee minuten later een vergelijkbare situatie, weer kaatst een spits de bal terug naar Jan Willem Evers die Maik van Delft met een steekbal bereikt. Ook nu werd de juiste keuze gemaakt, 2-0 voor Westerlee.

Binnen 10 minuten werd Westerlee gedwongen om te gaan wisselen, Elwin Kuipers had pijn, voor de zekerheid werd Patrick Smit in het veld gebracht. Na een kleine wisseling van posities bleef de druk groot op het team uit Meedhuizen, het tempo was iets lager, er werd nu meer gekozen voor positiewisselingen waarbij verschillende spelers uitstappen of de zijkant zochten. Dit zorgde voor veel verwarring bij de verdediging van de tegenstander. In de 21e minuut schoot Jan Willem Evers de bal van de 16-meter lijn in de verre hoek in het doel, 3-0.

Na een half uur werd Westerlee wat slordiger, de spelers waren minder precies en Meedhuizen kreeg ineens wat kansen vanuit de counter. De concentratie zakte wat weg, de controlerende functie van het middenveld liep iets minder goed. Dit hield trouwens niet in dat we niet de overhand hadden, er werd even te moeilijk gedacht en gekozen voor een speler te ver weg stond terwijl iemand dicht bij helemaal vrij liep.

In de 45e minuut viel de bal vanuit de kluts buiten het strafschopgebied voor de voeten van Patrick Smit, die de bal in de verre hoek van het doel stuurde. Met een 4-0 stand gingen de beide ploegen naar de kleedkamer.

Meteen na de rust scoorde Westerlee meteen de 5-0. De bal werd aan de linkerkant gepassed naar Maik van Delft die Bas Zijlstra een assist geeft waaruit hij kan scoren. Het team ging meteen door waarmee het was geëindigd, namelijk druk zetten op de tegenstander.
In de 49e minuut kreeg Meedhuizen een vrije trap aan de rechterkant. De spits scoorde in één keer de 5-1, iedereen stond elkaar even aan te kijken maar even zo snel werd weer omgeschakeld.

In de 68e en 74e minuut komen Hendrik Bulder en Nicky Boltjes voor Jan Jager en Robbert Wester. De tegenstander speelde inmiddels met een soort handbal verdediging. Hoewel het toen moeilijk werd om erdoor te komen bleef het team van Westerlee voetballen en de vrije man zoeken. Zo scoorden Jan Willem Evers (2x) en Patrick Smit nog 3 doelpunten. De spelers van Westerlee creëerden ruimte voor elkaar waardoor er na een actie geschoten kan worden.

Al met al een prima wedstrijd waarbij weer te zien was dat er, ondanks enkele wissels goed door gevoetbald kan worden. Dit is iets waar we, als de competitie al wat langer geduurd heeft, alleen maar voordeel van kunnen hebben.