Het duo Meedendorp&Meedendorp lijkt zijn vruchten af te werpen. Daar waar Roy “Shaggy” Meedendorp een loodzware training had ingepland op de donderdagavond wist “ome Sjaak” Meedendorp wederom drie punten in de tas te steken tegen ZNC. Daar waar het in het begin een makkelijke middag scheen te worden moest ’t Daarde toch tot het uiterste gaan om te winnen van ZNC.

We schrijven 24 september en de tempraturen zijn nog zomers te noemen, ’t Daarde neemt het vandaag op tegen ZNC. Bij aanvang van de competitie werd ZNC toch wel gezien als titelkandidaat maar gezien deze middag twijfelen we daar nu ernstig over. Met een controllererende Marcel “El Mago” van Spankeren op het middenveld is ’t Daarde qua veldspel veel beter dan ZNC. “Demphis”Kruizinga krijgt in zeer korte tijd zeer veel mogelijkheden om de score te openen maar hij weet het doel niet te treffen. ZNC kan met een enkele mogelijkheid een keer een schot afvuren maar gevaarlijk zijn ze allerminst te noemen. Nadat “El Mago” van Spankeren enkele malen diverse spelers kansrijk voor de keeper heeft geposteerd pakt hij deze maal zelf het initiatief, hij blijkt te machtig voor de ZNC defensie en wordt onreglementair naar de grond gewerkt. De dienstdoende scheidsrechter kan niet anders dan de bal op de stip leggen. Nico “Piele” Braam weet zoals gewoonlijk de bal van 11 meter op vertrouwde manier in de touwen te werken waardoor ’t Daarde verdiend op voorsprong komt. Niet veel later profiteert Dennis “Demphis” Kruizinga van een miskleun van de Zuidbroekse keeper en scoort de 0-2 waardoor ’t Daarde met een fraaie voorsprong kan gaan rusten.

In de rust heerst er een ontspannen sfeer in de kleedkamer van ’t Daarde en “ome Sjaak” geeft de wijzigingen voor de tweede helft door. Tevergeefs probeert Berend “the Beul” Ronald “der nette Niederländer” Miltenburg op linksback te houden maar deze bedankt beleefd en pakt de kans om in de spits te spelen met beide handen aan. Robert “the flying doctor”vervangt Han “the Goatfather”Tuenter en Roy”Shaggy” Meedendorp komt in het veld voor Ronaldo “the Benjamin” Lichter.

In het begin van de tweede helft lijkt er nog weinig aan de hand. Er worden net als in de eerste helft kansen gecreëerd maar wonderbaarlijk genoeg wordt er niet gescoord. Zo als vaker in het voetbal gaat de ongeschreven voetbalwet van kracht, als jezelf niet scoort dan doet de tegenstander dat wel. Een speler van ZNC wist over de flank op te komen en de legde de bal breed op een ploeggenoot waardoor ZNC de aansluitingstreffer kon aantekenen. De ploeg uit Zuidbroek had volledig het vertrouwen terug en het werd steeds drukker voor de goal van “the Beul”. Dit resulteerde uiteindelijk in de gelijkmaker. In een split second leek de wanhoop nabij maar mooi voetbal werd omgezet in werk voetbal al zat er al meer dan driekwart van de wedstrijd op. Ronaldo “the Benjamin” Lichter was inmiddels binnen de lijnen gebracht. Toen was daar opeens de opvlieging van de explosieve “Demphis”. Met een mooie rush kwam hij in een 1 tegen 1 duel en gebruikte hierbij zijn lichaam goed waardoor hij met een laatste snak adem en een uiterste inspanning de bal met de punt van de schoen langs de keeper kon tikken waardoor Ronaldo “The Benjamin” Lichter zijn eerste doelpunt voor ’t Daarde kon maken en tevens de winnende van deze middag. De vreugde en ontlading waren intens maar de wedstrijd was nog niet gespeeld. Een heel elftal probeerde met vereende krachten de overwinning binnen te slepen. ZNC wist nog eenmaal gevaarlijk te worden maar “the Beul” viste nog een dwarrel bal uit de kruising waardoor ’t Daarde met een verdiende overwinning van het veld kon stappen.

Bij het laatste fluitsignaal was duidelijk het slagveld te zien van deze onnodig zware middag. Her en der lagen spelers lang uit op de grond, rood aangelopen en bezwete hoofden en met moeite konden de benen nog voorwaarts richting kleedkamer worden gezet. Maar door de positieve woorden van “ome Sjaak” Meedendorp: “ wie als laatste klaar is met douchen moet de spullen mee nemen” werd er in hoog tempo gedoucht, wie deze wedstrijd nu verloren heeft blijft in het ongewisse maar Nico&Nico zijn het laatst gesignaleerd met de spullen. Afsluitende hieven we nog even het glas onder de Zuidbroekse zon waarnaar we huiswaarts keerde.