Onder een helderblauwe lucht stond de wedstrijd tegen DIO Groningen op het programma. Op een mooie grasmat, met gras met een lengte van 2,8 cm (op verzoek van een speler door ons gemeten) werd om 14.30 uur begonnen. De tegenstander zette meteen druk en de eerste 12 minuten had DIO het initiatief in de wedstrijd. Westerlee kreeg een aantal vrije trappen tegen, op het middenveld had de ploeg te weinig controle, waardoor er steeds dreiging was van de ploeg uit Groningen.

Dan veranderde het karakter van de wedstrijd, de beide spitsen van Westerlee begonnen veel vroeger druk te zetten en het middenveld volgde. DIO kreeg problemen met de opbouw en zo ontstond er voor de centrale middenvelders meer ruimte voor de opbouw.

De combinaties van de oranjehemden begonnen beter te lopen. Jan Willem Evers scoorde vanuit het niets de 1-0 in de verre hoek, een bal die nog werd aangeraakt door een verdediger van DIO Groningen, waarmee de keeper kansloos was. In principe zorgde dit meteen voor de kanteling van de wedstrijd. Westerlee zette steeds meer druk, de spitsen doen steeds meer mee in de opbouw en vooral door de rechterflank werden steeds meer ballen voor het doel gegeven. In de 31e minuut scoorde Jan Willem Evers de 2-0 uit een prachtige voorzet van Berry Smit.

Hierna volgde een periode waarin het middenveld nadrukkelijk stuurde, het spel werd regelmatig van de ene kant naar de andere verlegd, de spelers bewogen veel zonder bal, de backs deden vaak mee in de opbouw en in de 42e minuut is de druk zo groot dat een speler van DIO Groningen de bal in eigen doel schiet. Al weer vanuit een voorzet vanaf de rechterkant.

Westerlee begon in dezelfde samenstelling aan de tweede helft. Het was nu zaak de draad meteen weer op te pakken, in de 47e liet de ploeg meteen de plannen zien. Een geweldige pass vanuit de verdediging werd heel goed gecontroleerd door Jan Willem Evers, bijna in één beweging werd de spits gezocht.

In de 58e minuut kwam Maik van Delft in de ploeg voor Stefan Wubs. 3 minuten later passeerde hij een verdediger en schoot de bal met een strak schot in het doel. 4-0 met nog 30 minuten te gaan. Er volgde daarna een periode waarbij het allemaal wat minder liep. We waren niet scherp genoeg meer, DIO Groningen kon gemakkelijker verdedigen en de echte kansen waren er niet meer. De eerlijkheid gebiedt dan wel te zeggen dat de Groningers ook niets konden creëren, de wedstrijd was nog zeker onder controle.

In de 75e minuut kwam Richard van der Vinne in het veld. Hij werd in de laatste 10 minuten een paar keer prima ingeschakeld om de achterlijn te halen. Hierdoor kreeg Westerlee een vrije trap die door Berry Smit tegen de verwachting in naar de vanuit het middenveld inkomende Jan Derks Kloosterboer werd getrapt. Hij schoot zonder twijfel de bal strak in het doel. Een prachtig afstandsschot waarmee de eindstand van 5-0 werd bepaald.

Het was goed om te zien dat Westerlee met een brede selectie, ondanks positiewisselingen grote delen van de wedstrijd combinatievoetbal kan blijven spelen. Dit kan alleen nog maar beter worden.