Het was ’t Daarde er alles aan gelegen om punten te pakken tegen Meedhuizen. Vorig seizoen werd er thuis gemakkelijk gewonnen van de Meedhuizenaren, uit kwamen we niet verder dan een gelijkspel. Reden te meer om enige onderschatting te voorkomen en een goede pot voetbal op de mat neer te leggen. Na 90 minuten in de heerlijke zon te hebben gevoetbald stapte we met een 8-1 overwinning van het veld.

Onder het credo: “ laat het balletje makkelijk rollen” startte we de wedstrijd. In het begin draaide de motor nog niet volop maar al snel wisten we wel de overhand in de wedstrijd te nemen. Dit resulteerde in kansen, toch moesten we even wachten voordat de bal daadwerkelijk in het net lag. Topschutter van vorig seizoen Dennis “Demphis” Kruizinga opende de score deze middag. Enkele minuten later waren de toegestroomde supporters getuige van een zeldzaamheid op sportpark Koeperlaand. Bart “Buurman” Buur raasde als wijlen Zoef de Haas langs de zijlijn en met een kort een tweetje met Marcel van Spankeren stond laatste man Buurman één op één tegenover de keeper en schoof de bal met enige precisie in de korte hoek. Buurman kan nu van zijn welverdiende vakantie in Japan gaan genieten. De derde goal kwam van de voet van Nico “X-box” Hillenga, Demphis probeerde de verdediging te verschalken maar struikelde over de bal waardoor Nico “X-Box” verder kon, daarbij zijn man uitkapte en snoeihard de 3-0 aantekende. Ondanks de overmacht wist Meedhuizen ook nog doel te treffen. Door enige onduidelijkheid in de verdediging kwam de bal voor de voeten van een der Meedhuizenaren die bal geplaatst onder in de hoek plaatste. Een domper maar de jongens van ’t Daarde wisten moeiteloos de draad weer op te pakken. Richard “Kassa” Nuus slalomde vanaf het middenveld richting vijandelijk doel waarbij hij menig Meedhuizenaar in hun hemd liet staan om als afsluiting de bal prima binnen te schieten. De 5-1 komt van de voet Fabian “Dotje” Doddema, Ronald “Roy” Miltenburg passeert op de achterlijn zijn man en behoud het overzicht om “Dotje” de bal op een presenteerblaadje te geven. Voor rust zorgt Ronald “Roy” Miltenburg zelf voor de 6-1. “Kassa” Nuus geeft “Roy” de bal in de loop mee, waarbij de prima fluitende scheidsrechter Hut de onterecht vlaggende grensrechter negeert, waardoor “Roy” Miltenburg aan zijn rush naar vijandelijk doel begint en de bal in de verre hoek plaatst. Het fluitsignaal voor de rust klinkt en de jongens van ’t Daarde kunnen met een glimlach een welverdiend bakje thee gaan drinken.

De tweede helft leek het de jongens van ’t Daarde wel best. Daar waar in de 1e helft veel werd gevoetbald en ook het scoren ons gemakkelijk af ging stokte de machine in de 2e helft. Het was lang wachten tot de 7-1 werd gemaakt. Sander “Geppie” Hillenga begon aan wederom een onnavolgbare actie waarbij zijn directe tegenstander de bal met de hand beroerde en scheidsrechter Hut niet anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Vaste penaltynemer Nico “Piele” Braam schoot de bal zelfverzekerd in de rechterhoek waarbij hij de keeper op het verkeerde been had gezet. Door het slordige voetbal werden we minder gevaarlijk en ook de doelpunten bleven uit. Demphis werd weinig in stelling gebracht maar 10 minuten voor tijd stoomde Bertus “Beki” Bulder op, behield de kalmte en het overzicht en legde de bal in de zestien meter. Ronald “Roy” Miltenburg controleerde de bal goed en net als in de 1e helft was hij niet zelfzuchtig en legde de bal klaar, dit keer voor “Demphis” Kruizinga, die daardoor zijn tweede van de middag kon binnen schieten. De 8-1 van Demphis betekende ook de laatste goal van de wedstrijd. De gasten uit Meedhuizen kregen nog wel de mogelijkheid om te scoren, Bart “Buurman” en Berend “the Beul” begrepen elkaar niet waardoor een speler van Meedhuizen de mogelijkheid kreeg om de bal in de touwen te werken maar “the Beul” gooide (op een voor hem rustige middag) zijn ziel en zaligheid voor de bal waardoor hij nog een tegendoelpunt kon voorkomen. Op het eind werd het helaas nog wel wat grimmiger maar door kordaat op treden van scheidsrechter Hut werden de gemoederen bedaard. De laatste actie van de wedstrijd was tevens voor scheidsrechter Hut, die met een lange teug de wedstrijd tot een einde floot.