Op zaterdag 17 september speelden we op sportpark Katmis tegen het team dat derde op de ranglijst staat, waarbij dan wel weer gezegd moet worden dat zij een wedstrijd meer hadden gespeeld.
We speelden op een grasveld met bijna 7 cm lang gras en dat was wel even wennen, de bal liep slecht. Een nadeel als je uitgaat van het combinatiespel dat we willen spelen.
Meteen vanaf het begin hadden we vanaf de linkerkant een prachtige kans. De bal werd hoog over getrapt, het was meteen een signaal voor de tegenstander wat de bedoeling was. Hoog druk zetten en de tegenstander niet op laten bouwen.

Holwierde kreeg in het begin van de eerste helft geen grip op het spel, toch moesten we achterin scherp zijn want de spits van de tegenstander stond steeds scherp en hij werd door het gebruik van de lange bal vaak een keer gelanceerd.

In de 21e minuut kopte Jan de bal strak op het doel, de keeper liet de bal zelfs los maar er stonden geen spelers van Westerlee om dit af te straffen. Hierna ging het spel heen en weer, beide achterhoedes deden hun werk zo goed dat vooral de flanken niet in staat waren om de achterlijn te halen en zo de bal voor te zetten. Onze combinaties liepen moeilijk, spelers vonden elkaar steeds moeilijker en zo nam Holwierde in het laatste gedeelte van de eerste helft het spel een beetje over.

Na een pauze van 10 minuten, de scheidsrechter had er blijkbaar zin in, hadden we het 12 minuten heel er moeilijk. Er was veel onrust, er werden veel verkeerde ballen gespeeld, passes kwamen niet aan en Holwierde kreeg het idee dat er iets te halen viel. We liepen heel veel maar kwamen toch te laat bij de bal. Toch kregen we dan ineens weer een kans, uit het niets schoot Berry de bal via de vingertoppen van de keeper net over. Ook uit deze corner kwam geen dreiging, iets wat de hele wedstrijd wel wat speelde.

In de 60e minuut wisselden we en kwamen Hans en Robbert in het veld. Nog geen 2 minuten later hield Joeri een schot vanaf de 16-meter uit het doel, een prachtige redding. Hierna ontstond weer een open wedstrijd, er waren overal kansen, bij beide teams werd het middenveld uit elkaar getrokken waardoor de opbouw van het spel niet beter werd.

In de 69e minuut moet Elwin een overtreding maken en terwijl de scheidsrechter nog stond te schrijven nam Yirsan Bouman de vrije trap. Hij lag al in het doel voor wij het door hadden. Een golf van protesten vloog over het veld, de scheidsrechter keurde de goal goed en daar stonden we tegen een 1-0 achterstand aan te kijken. Achteraf bleek dat de speler van Holwierde zelfs aan de scheids had gevraagd of hij de bal al niet kon nemen en deze had al schrijvende hierin toegestemd.

In de 77e minuut werd een speler van Holwierde na twee gele kaarten van het veld gestuurd, Holwierde ging nu vaker voor de lange bal en wij probeerden gebruik te maken van de ruimte die er nu zou moeten liggen. Dit lukte af en toe, maar het bleef moeilijk in schietpositie te komen. Toch kregen we in de 80e minuut een penalty, na een overtreding op Jan Willem. Deze werd foutloos ingeschoten door Robbert, een verdiende gelijkmaker gezien het tot dan toe getoonde spel.

Wat dan ontstond was een vreemde wedstrijd met veel opportunisme, het kon nog alle kanten op, wij kregen nog een enorme kans en precies na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Beide teams en hun leiding waren het erover eens dat dit de juiste uitslag was. Op naar de volgende thuis tegen DIO Groningen.