Op zaterdag 20 augustus 2016 spelen we een echte derby tegen Heiligerlee voor de bekercompetitie. Dit team speelt in de 3e klasse op de zondag, daarom staat de wedstrijd gepland op 17.00 uur.

In het begin van de wedstrijd is er druk van de tegenstander, we zijn nog aan het zoeken naar de juiste positie en de taken die hier bij horen. We hebben af en toe een uitbraak richting het doel maar komen nog handelingssnelheid te kort. Na 15 minuten maakt Heiligerlee de 0-1, de rechter zijkant vergeet mee te gaan met zijn tegenstander en deze maakt een prima doelpunt.

Na 20 minuten ontstaat er steeds meer evenwicht, er ontstaan steeds meer kansen en we zijn in staat meer druk te zetten en iets verder vooruit te voetballen. Zo maken we de 1-1. Vanuit het midden wordt Hans (als back) langs de zijkant weggestuurd. Hij zoekt de achterlijn en speelt de bal strak over de grond naar onze spitsen. Bas geeft de keeper geen kans. Wij zoeken de combinaties en op deze manier ziet voetbal er prachtig uit.

De looplijnen worden steeds beter en steeds wordt de medespeler gezocht. De posities worden goed ingevuld en dat geeft zelfvertrouwen. Vaak worden de half spelers weg gestuurd, af en toe doen ook zelfs de backs mee in de aanval. In de verdediging is er voor het grootste deel rust. Tenslotte is de keeper een vaste waarde, hij straalt rust uit en is zelfverzekerd.

Na de rust moeten we even weer op gang komen, de passing is trager en het overnemen van elkaars taken is iets minder duidelijk. Het lijkt wat rommeliger. Zo krijgt Heiligerlee een vrije trap en deze wordt op een mooie manier in het doel geschoten. Joeri is kansloos en valt niets te verwijten. We zijn nu benieuwd hoe het team dit op gaat pakken. Eigenlijk ontstaat een paar minuten later al weer een kans voor ons, na een goede actie van Hans is er meteen dreiging, na een corner ontstaat de tweede kans die op de paal wordt gekopt. In tweede instantie lukt het Maik net niet om nog wel tot scoren te komen.

Na dat moment speelt de wedstrijd zich veel af op het middenveld. Er is een periode waarin beide teams niet tot kansen komen, je mag dit als een compliment zien voor de verdediging die bij beide teams controle hebben. Met een stand van 1-2 lijkt het er even op dat dit ook wel eens de eindstand zou kunnen gaan worden. Langzamerhand zie je dat de vermoeidheid een rol gaat spelen.

5 minuten voor het einde krijgen we nog een corner, iets waardoor de hele wedstrijd wel kansen door ontstaan. Zo ook nu, want Jan Jager scoort, hoe kan het ook anders, met het hoofd de 2-2. Eigenlijk is dat op dat moment ook terecht, want er is niet veel verschil tussen de beide teams.

Hierna komen beide teams minder gemakkelijk tot goed voetbal en wordt de wedstrijd met deze eindstand afgesloten.

Conclusie mag zijn dat we steeds meer terug zien van het spel zoals we de hele voorbereiding hebben geprobeerd te voetballen. We hebben als team gevoetbald en hebben steeds geprobeerd de combinatie te zoeken. We proberen door de hele wedstrijd heen voetballend de oplossing te vinden en dat kan alleen nog maar beter worden.