De eerste wedstrijd in de voorbereiding is net als vorig jaar tegen het team van ASVB uit Blijham, die vorig seizoen verdienstelijk speelde in de derde klasse. Donderdag is ons team begonnen met de eerste training, deze wedstrijd is een onderdeel van een hele serie trainingen en wedstrijden die er voor moeten zorgen dat we klaar zijn voor de competitie.

Het team bestaat vanavond uit spelers van allerlei leeftijden, waarbij de jongste 17 is. Hier is doelbewust voor gekozen, want iedere ervaring neem je weer mee naar een volgende wedstrijd. Op deze manier moeten we bij het begin van de competitie komen tot een evenwichtige selectie. Verder is het belangrijk om ook Westerlee 2 goed te laten voetballen want in het vervolg van de competitie zullen we het samen moeten doen.

Meteen na het begin van de wedstrijd is duidelijk dat het een lastige wedstrijd zal gaan worden. Vooral bij de omschakeling heeft ons middenveld en de defensie het lastig, de twee centrale middenvelders van de tegenstander spelen een belangrijke rol in het spel van ASVB. Na 13 minuten staan we met 0-2 achter, de defensie heeft het lastig omdat er nog geen balans is in het elftal. 4 minuten na de 0-3 geeft Jan Willem een goede pass waaruit een van de spitsen scoort. Een prima combinatie. Na 6 minuten wordt één van de meekomende backs door Bas goed ingespeeld, de bal wordt net over het doel geschoten. Vanaf dit moment is ASVB wel de sterkere ploeg maar er ontstaan geen echte kansen meer aan beide kanten.

Vlak voor de rust geeft Bert Jan een prima pass van waaruit onze voorstopper had kunnen afmaken op het doel. Dat dit dan net niet lukt is jammer, de manier waarop de kans wordt gecreëerd is iets waar iedereen tevreden over kan zijn.

Meteen na de rust kopt Jan Jager de bal goed voor het doel uit een vrije trap maar het schot wat daarop volgt wordt door een verdediger nog net uit het doel getikt. We komen beter in ons spel, we spelen iets verder van ons eigen doel af en dat heeft meteen resultaat. Dan onderschept ASVB de bal op het middenveld en ze komen met een aantal spelers uit. Zo wordt de 1-4 gemaakt.

Naar het einde toe ontstaat er meer onrust in het spel, de bal wordt niet meer in de ploeg gehouden, passes komen niet aan en dan weet je dat je het lastig gaat krijgen tegen deze tegenstander. Gezien het spel wint ASVB de wedstrijd verdient. Zij scoren hun laatste doelpunt met een prima vrije trap in de rechter hoek.

We zijn blij dat we weer zijn begonnen, langzamerhand zal de selectie weer compleet zijn. Voor de nieuwe trainer en de spelers zijn dit waardevolle minuten om aan twee teams te bouwen. Op naar woensdag tegen Poolster. Veel spelers zijn weer even in een wedstrijd bezig zijn geweest, we hebben bewust gekozen om 17 spelers mee te laten doen. Dat hier soms wat onrust door ontstaat nemen we op de koop toe. Het is gewoon belangrijk om speelminuten te maken.