Na een zwaar seizoen moest Westerlee 1 spelen tegen een Friese ploeg uit Eastermar dat de 1e periode had gewonnen in de 5e klasse C.

Op zaterdag 21 mei 2016 werd de eerste wedstrijd in Westerlee gespeeld. Een wedstrijd waar ons team in de eerste helft een licht overwicht had, of zoals de trainer van de tegenstander toen formuleerde, het had 3-2 kunnen staan. We gingen echter met een 0-1 achterstand de kleedkamer in. Wel was er de overtuiging dat in de tweede helft genoeg mogelijkheden waren om dit recht te zetten.
Na de rust hadden we iets meer druk op de tegenstander, maar als zij ook nog de 0-2 maken wordt het spel er van beide kanten niet beter op. Er is veel onrust, krampachtig wordt geprobeerd nog een tegendoelpunt te maken, wat ook bijna lukt en toch net niet door gaat. Als dan het Friese team in de slotminuten nog de 0-3 in het doel schiet weten alle spelers dat het lastig gaat worden om in de 4e klasse te blijven.

Een week later reist het hele team af naar Friesland waar om 16.30 uur de tweede wedstrijd wordt gespeeld. Een aangepaste tijd, omdat bij de tegenstander een jeugdtoernooi wordt gespeeld.

Meteen vanaf het begin zetten we druk op de tegenstander die de eerste minuten niet echt in haar spel komt. Westerlee 1 laat zien er helemaal voor te gaan, er straalt van het team uit dat er nog mogelijkheden zijn. Eigenlijk hadden we hier al het eerste doelpunt kunnen scoren, beide kansen vinden echter het doel niet. Weer scoren de Friezen, trouwens vanuit een buitenspelsituatie, de 1-0. In dit geval stond de spits wel een meter buitenspel, waarmee maar weer aangetoond is dat een scheidsrechter niet meteen een goede grensrechter hoeft te zijn. De vertegenwoordigers van Eastermar waren de eersten die toegaven dat dit afgefloten had moeten worden.
Heel snel daarna krijgen wij een penalty, die goed in wordt geschoten. Het hele verhaal begint dus weer opnieuw. Maar weer weten de spelers uit Eastermar de 2-1 te maken. Vanuit een vrije trap wordt de bal ingekopt. Nog voor de rust weten we dit weer recht te zetten, na goed samenspel op het middenveld wordt met een goede passeerbeweging de bal goed afgemaakt. Zo gaan we naar de kleedkamer, weer moeten we nog 3 doelpunten maken voor een verlenging.

Na de rust weten beide teams niet meer het niveau te halen van daarvoor. Eastermar laat zich steeds meer terug zakken en Westerlee is niet bij machte om dezelfde kansen af te dwingen. De tijd glipt je dan door de vingers. Pas aan het eind ontstaan er nog wat kopkansen, maar goals worden er door Westerlee 1 niet meer gemaakt. Als er dan terecht nog maar 2 verdedigers achter blijven, maakt Eastermar vanuit een counter nog de 3-2. Met deze stand fluit de scheidsrechter voor het laatst in de wedstrijd.

De conclusie mag zijn dat we volgend seizoen beginnen in de 5e klasse. Natuurlijk is er teleurstelling, maar al de hele middag is er op een reële en vastberaden manier geacteerd. De complimenten daarvoor. Als het team op dezelfde manier voetbalt als vanmiddag dan kunnen we samen weer bouwen aan een goede uitgangspositie in de komende competitie.