Sport verbroederd

Enige weken geleden kwam Han Tuenter met het verzoek om een wedstrijd te spelen tegen enkele asielzoekers die op dit moment verblijven in Beerta. Het initiatief bedacht door Saskia Tuenter werd hartelijk ontvangen bij de jongens van Westerlee 3 en zo kon er worden gevoetbald op 12 mei.
Met enkele auto’s en met dank aan verschillende vrijwilligers konden de spelers van het AZC en de vele mee gereisde supporters opgehaald worden en naar het Koeperlaand gebracht worden.

Op voorhand kwam het verzoek om maar twee keer 30 minuten te voetballen aangezien de gasten nog niet echt in training waren geweest. Lopende de wedstrijd kon menig derde speler een puntje zuigen aan de onvermoeibaarheid van de gasten uit Beerta. In het begin van de wedstrijd wist Westerlee 3 wel enkele kansen te creëren maar de scherpte ontbrak en de keeper wist ook enkele malen redding te bieden. Naar mate de eerste helft vorderde kwamen de spelers van het AZC meer in hun spel en wisten ze elkaar ook beter te vinden. Aan doelgerichtheid ontbrak het nog en er werd dan ook gerust met een 0-0 tussenstand.

Een bakje thee, een slok water en even de zweetdruppels van het gezicht vegen en de bal kon weer gaan rollen voor de tweede helft. Voornamelijk werd er gespeeld op de helft van de Westerleeërs maar door goed keepers werk bleef de stand in evenwicht. De ongeschreven voetbal regel dat als je zelf niet scoort de tegenstander het wel doet lijkt niet alleen van kracht binnen onze eigen landsgrenzen. In deze internationale partij scoort Peter Faber de gelukkige 1-0 voor v.v. Westerlee 3. Voor de gasten van het AZC was dit geen enkele reden om de handdoek in de ring te gooien. De glimlachen bleven fier op de gezichten prijken en de inzet bleef van ongekend niveau. Toch kwam er loon naar werken en keeper Hofsté werd verschalkt en de terechte 1-1 werd gescoord. Het bleef spannend en even leek het nog 1-2 te gaan worden maar de goal van het team AZC werd afgekeurd omdat deze reeds over de achterlijn was geweest. Uiteindelijk kon iedereen leven met het gelijk spel.

Afsluitend werden er nog penalty’s genomen waarbij het plezier hoger scoorde dan het scoren van de penalty’s, het is dan ook niet duidelijk wie deze reeks gewonnen heeft.
Na afloop trakteerde Han iedereen nog even op een natje en werd er onderling nog even na gepraat over de wedstrijd. Eens te meer blijkt maar weer dat sport verbroederd ondanks alle problematiek in de wereld. Vanuit het team AZC kregen we als v.v. Westerlee veel positieve reacties en we werden hartelijk bedankt voor de gastvrijheid. Als spelers van v.v. Westerlee hebben we ook enorm genoten van deze avond en we waren natuurlijk zeer vereerd om als eerste team benadert te zijn om het op te nemen tegen deze toppers. Daarnaast zijn we als spelers ook stiekem wel trots om nu een “interland” achter onze naam te hebben. De jongens en de vrijwilligers zijn bij de v.v. Westerlee altijd van harte welkom en wat we afgesproken hebben: “er komt nog een revanche!”