Op zaterdag 27 februari 2016 staat een belangrijke wedstrijd tegen VVS op het programma. Wil Westerlee namelijk nog kans maken om in de 4e klasse te blijven dan zal er vaker 3 punten moeten worden gepakt in wedstrijden tegen tegenstanders rondom de middenmoot en directe concurrenten.

Het is een frisse middag en het veld in Oostwold ligt er goed bij. Het ontvangst is als altijd goed en de spelers werken een serieuze warming-up af. Iedereen is zich van het belang van deze wedstrijd bewust. Om 14.35 uur fluit de scheids voor het eerst in deze wedstrijd. Vele toeschouwers zijn op de wedstrijd afgekomen.

VVS zet meteen druk en er is veel onrust in de verdediging, op de flanken hebben de spelers het lastig en centraal is er niet meteen overeenstemming. Al na 5 minuten scoort VVS de 1-0 en vanaf dat moment is meteen te zien dat dit veel effect heeft op het spel van ons team. Langzamerhand beginnen de mannen echter wat beter te voetballen en er is na een tijdje sprake van evenwicht, waarmee nog niet gezegd is dat we een sprankelende wedstrijd zien. Op de één of andere manier zijn de belangen te groot.

Ongeveer na 25 minuten wordt de druk van Westerlee steeds groter en er ontstaan steeds meer kansen. Hieruit wordt de 1-1 gescoord. Nog voor de pauze scoren we nog een keer, op deze manier ga je een stuk rustiger de kleedkamer in.

Na de pauze zet VVS meer druk, het team is een stuk feller. De tegenstander komt te vaak dicht bij het doel van Westerlee, er ontstaan kleine kansen die voor supporters wel dreigend over komen. Ook nu herpakt Westerlee zich en vanaf dat moment krijgen we een paar keer een geweldige kans om weer te scoren. Dit wordt echter niet gedaan waardoor je de tegenstander in de wedstrijd houdt. Er wordt nu wel compact verdedigt, VVS blijft meer op veilige afstand van ons doel. In de 2e minuut van de blessuretijd beslissen we de wedstrijd definitief, met een 1-3 winst en 3 punten gaan we terug naar Westerlee. We hebben goede zaken gedaan voor de stand in de poule en gaan op naar de volgende belangrijke wedstrijd tegen de Fivel.