Zaterdag 19 december 2015 speelden we de thuiswedstrijd tegen LTC 3. Voorafgaande aan de wedstrijd wisten we dat het niet makkelijk zou worden om de punten op het Koeperlaand te houden. LTC 3 heeft een ervaren ploeg die niet voor niks 3e staat in de competitie. Met de goede resultaten van de afgelopen weken, en een goede selectie waren we toch vol vertrouwen.

Eerste helft

Om 13.30 verzamelden we op het Koeperlaand. Het 3e speelde ook thuis om 12.30 op het 2e veld waardoor wij om 14.30 gingen spelen op het 1e veld. Tijdens de uitgebreide warming up leek het er nog niet echt op dat we er klaar voor waren. Net als een week eerder tegen Scheemda waren we slap en afwezig. Tegen Scheemda waren we na het 1e fluitsignaal wel scherp, hopelijk zou dit nu ook zo zijn.

Helaas ging het in de 3e minuut al mis. LTC speelde de bal door het centrum richting onze goal. Hendrik probeerde als eerst bij de bal te komen maar raakte de bal niet goed. De bal belandde aan onze linker kant en simpel speelde LTC het uit. 0-1. De goal had echter nooit mogen tellen. Op het moment dat Hendrik de bal niet goed raakte probeerde de spits ook aan de bal te komen. Hij deed dit vanuit buitenspelpositie. Ronald stak ook zijn vlag omhoog maar scheidsrechter Koning negeerde hem omdat hij dacht dat hij voor de tweede situatie vlagde.

De laatste weken tonen we aan dat we als team goed met tegenslagen om kunnen gaan. Ook tegen LTC lieten we de moet niet zakken. We bleven voetballen volgens ons plan en probeerden waar mogelijk in de omschakeling gevaarlijk te worden. Zo kwamen we er ook in de 14e minuut goed uit. Na een goed actie aan onze rechterkant kwam de bal net buiten de 16 bij Max. Met een beheerst schot schoot Max de bal rechts laag langs de keeper. Bijna een identieke goal als tegen ACV 5.

Na onze gelijkmaker was het spelbeeld duidelijk. LTC had meer de bal en wij probeerden bij fouten toe te slaan. Het lukte ons helaas maar sporadisch om er goed uit te komen. We speelden met een goede instelling maar aan de bal waren we vaak onrustig. We werden nog wel een aantal keren gevaarlijk maar zoveel kansen als tegen Scheemda kregen we niet. Helaas gingen we wel rusten met dezelfde stand als tegen Scheemda. In de 38e minuut maakte LTC de 1-2.

Tweede helft

In de rust gingen we gelijk 3 keer wisselen. Tegen Scheemda speelden Arjen en Peter beide een goede wedstrijd. Maar nu tegen het duidelijk sterkere LTC hadden ze het beide lastig. Zij werden vervangen door Berry en Jan. Max speelde zeker niet slecht en scoorde ook een knappe goal. Alleen speelde hij ook vaak naast onze centrale middenvelders vlak voor onze verdediging. Aan Robbert de taak om dit samen met Berry en Roy beter in te vullen in de 2e helft.

Gelijk was te zien dat we rustiger aan de bal waren dan in de 1e helft. We voetbalden makkelijker en bleven langer in balbezit. Toch bleef het lastig om verder naar voren te voetballen. LTC bleef rustig en degelijk voetballen. Na ongeveer 25 minuten spelen in de 2e helft kregen we toch loon na werken. Berry werd goed weggestuurd en hij was veel sneller dan de laatste man van LTC. Rustig schoot hij de bal links naast de keeper in het net. 2-2.

De 2-2 gaf ons vertrouwen en gaf ons het gevoel dat er meer in zat dan een gelijkspel. Toch bleef ook LTC gevaarlijk. We bleven op 2 gedachten hinken. Moesten we meer druk geven naar voren of moesten we de 2-2 verdediging. Uiteindelijk speelden we toch meer op de 2-2 en helaas lukte het ons niet om het punt binnen te slepen.

In de 93e minuut kregen we een vrijetrap tegen net over de middenlijn aan onze rechterkant. De vrijetrap belande bij onze 16 en kon in alle drukte door een speler van LTC binnen gewerkt worden. 2-3. We probeerden nog met een uiterste poging om weer gelijk te maken. Ook wij kregen nog een vrijetrap in de buurt van de goal van LTC. Helaas lukte het ons niet meer om gelijk te maken. Met de 2-3 eindstand dropen we teleurgesteld af.

Conclusie

We speelden niet onze beste wedstrijd maar met onze teamgeest en onze instelling is niks mis. We hadden op basis van onze instelling en een goede 2e helft zeker 1 punt moeten overhouden aan deze wedstrijd. Na de 2-2 hadden we wellicht toch meer op de aanval moeten spelen. Er lagen zeker kansen, maar dat is achteraf. Was het 2-2 gebleven dan hadden we tevreden mogen terugkijken op de wedstrijd.

Winterstop

We gaan nu de winterstop in om op 13 februari 2016 in het nieuwe jaar de 1e wedstrijd te spelen. We spelen dan thuis om 12.30 tegen HS’88 2.

Voor iedereen fijne feestdagen en een gezond 2016 toegewenst!