Zaterdag 12 december 2015 speelden we om 12.30 de thuiswedstrijd tegen Scheemda 2. Met John, Nico en Jurjen (het kanon) als aanvulling vanuit het 3e waren we compleet. Uit speelden we onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We verloren met 2-1. Na de goede teamprestatie tegen ACV 5 (2-2) waren we vol vertrouwen voor de wedstrijd tegen Scheemda 2.

 

Eerste Helft

Voor de verandering speelden we op het 1e veld. Helaas lag deze er niet goed bij. Door de natte weersomstandigheden van de afgelopen tijd was het veld erg hobbelig en zwaar. In de warming up leek het er nog niet op dat we scherp zouden beginnen. Gelukkig is dit niet altijd een voorbode voor de wedstrijd. We spraken af om Scheemda wat te laten komen zodat we zelf de ruimte zouden krijgen tegen langzame statische defensie van Scheemda.

We begonnen goed aan de wedstrijd, we lieten Scheemda wat komen om in de omschakeling toe te slaan. Dit lukte ook veelvuldig. In de 15e minuut ontsnapte Arjen aan de defensie van Scheemda om koel af te ronden. Helaas lukte het ons niet om de voorsprong snel uit te bouwen ondanks genoeg goede kansen. Met gemak had het na 30 minuten spelen 3-0 kunnen staan.

Door de vele ruimte en het uitblijven van meer goals werden we onrustig en gaven steeds meer ruimte weg. De afstand tussen de linies werd steeds groter en Scheemda kwam er richting het einde van de 1e helft een aantal keren gevaarlijk door. Ook speelden we nog 10 minuten met een man minder. Peter kreeg geel na late tackel. Dat Koning geel gaf was nog te bilikken maar dat hij daarna bij meerdere situaties geen geel gaf aan Scheemda was zeer frustrerend. Een strenge scheidsrechter kun je als voetballer wel mee leven maar inconsequent fluiten niet.

In de 42e minuut kwam Scheemda op 1-1 nadat wij balverlies leden en er te veel ruimte achter onze verdediging lag. Het lukte ons in het laatste kwartier van de 1e helft niet meer om compact te spelen. Tot overmaat van ramp kwam Scheemda ook nog op 1-2 in de 53e minuut. Waar de blessuretijd vandaan kwam was een raadsel maar dat mag voor ons geen excuus zijn om niet tot de laatste minuut scherp te blijven. Met deze domper gingen we rusten.

 

Tweede helft

Na wat duidelijke woorden in de rust wisten wat we moesten doen in de 2e helft. We moesten spelen zoals we de 1e helft begonnen waren en af en toe wat directer spelen en onze kansen benutten. Ondanks de achterstand gingen we vol vertrouwen van start in de 2e helft.

Al in de 47e minuut werkte Jan Derks de bal met de achterkant van zijn hoofd over de omhoog springende keeper, 2-2. We bleven compact spelen en probeerden weinig ruimte weg te geven. Het lukte ons in het begin van de 2e helft wel minder vaak om gevaarlijk te worden. Scheemda probeerde met strijd en opportunistisch spel het ons lastig te maken. Maar de goed keepende John stond telkens weer op zijn post.

In de 73e minuut maakten we de terechte 3-2. De voor Bert Jan ingevallen Jurjen haalde van net binnen de 16 hard uit De bal was bij Jurjen terecht gekomen na goed doorzetten van Peter en direct doorspelen van Arjen.

Arjen kwam niet veel later goed in de 16 en werd naar de grond gewerkt door de keeper. Strafschop zou je zeggen maar Koning zag er niets in. Jammer dat Arjen zijn frustratie niet onder controle had. Na wat verwensingen richting Koning kreeg hij terecht geel. Erg dom om op deze manier je team in de steek te laten.

Scheemda geloofde er weer in en zetten ons meer onder druk. Dit zorgde wel weer voor meer ruimte voor ons. Ronald kwam nog weer in het veld voor de weer goed spelende Maarten. Binnen de minuut kon hij helaas ook weer naar de kant met een gele kaart. Na een lichte overtreding speelde hij plagerig de bal bij een speler door de benen. Volgens Koning was het wegtrappen van de bal en had hij hier voor gewaarschuwd. Je zou kunnen zeggen niet slim van Ronald maar ook totaal geen gevoel voor de sentimenten van Koning

Ondanks het spelen met 1(en even met 2) man minder kregen we zelf de beste kansen. In de 85ste moest de keeper aan de noodrem trekken en kregen we een vrijetrap op de rand van de 16. De keeper kreeg geen gele kaart en mocht blijven staan. Jurjen ging achter de bal staan en schoot hard raak, 4-2. De wedstrijd was gespeeld. Wel figuurlijk gezien trouwens want ook in de 2e helft speelden weer 8 minuten langer door.

In de resterende minuten kregen we nog genoeg kansen om te werken aan ons doelsaldo. Maar keer op keer gingen we slordig met onze kansen om. In gevaar kwamen we niet meer en met de 4-2 eindstand op het bord floot Koning voor het einde.

 

Conclusie

We hebben het goede spel tegen ACV 5 een goed vervolg gegeven met een terechte overwinning. Al ging het soms moeizaam. Als we als team spelen kunnen we het elke tegenstander lastig maken. Maar we kunnen het ons zeker niet permitteren om niet voor elke meter te knokken. We zullen beter om moeten gaan met onze kansen en aanvallen. Ons rendement is nog veel te laag.

Ondanks dat het frustrerend is als een scheidsrechter niet goed fluit kunnen we beter naar ons zelf kijken en hoe begrijpelijk ook de reacties achterwege laten.

Volgende week spelen we nog de thuiswedstrijd tegen LTC 3 om 14.30 voordat we de winterstop in gaan.