Zaterdag 5 december 2015 speelden we de uitwedstrijd tegen ACV 5. Met dank aan John en Nico (Piele) konden we met 13 man richting Assen afreizen.

Op voorhand wisten we met ACV 5 een lastige tegenstander zouden treffen. Ze hebben een wat oudere, slimme ploeg die goed gebruik maakt van hun fysieke kracht. En ook blijft het voor ons altijd wennen om op kunstgras te spelen. Bij ACV hebben ze dan ook nog een variant die bestaat uit veel rubber en weinig kunstgras. Thuis verloren we kansloos met 0-6. Met veel inzet speelden we een redelijke 1e helft maar na 2 snelle goals in de 2e helft was het geloof weg. We wisten daarom dat we compact moesten spelen om dan zelf op de counter gevaarlijk te worden

Eerste helft

Na een korte warming up op een goed grasveld (waar we helaas niet op mochten spelen) probeerden we te wennen aan de rubber toendra dat ze een veld noemen. Vanaf het begin was het duidelijk dat we het balbezit aan ACV 5 moesten laten. Dit was mede door onze keuze om compact te spelen. Maar ook omdat ACV 5 gewoon makkelijker voetbalde. Ook stond er een straffe wind schuin over het veld richting onze goal.

Onze keuze om compact te spelen werkte wel goed. ACV 5 kwam voetballend niet verder dan net over de middellijn waarna ze vaak voor een lange bal kozen. Dit was het zelfde spel als thuis bij ons op het Koeperlaand. Maar op een snel en stuiterend kunstgrasveld met de wind in de rug was dit gelukkig niet juiste keuze. Wel moesten we hard werken om te voorkomen dat ACV gevaarlijk zou worden voor onze goal.

Aan de bal waren we vaak nog te onrustig waardoor we de bal vaak weer snel kwijt waren. Toch lukte het ons om op de counter een aantal goede kansen te creëren. Na een onderschepping en een goede steekbal stond Bas 1 op 1 met de keeper. Zijn schot miste precisie en ging via de lat over. Ook hadden we geen geluk met de arbitrage in de 1e helft. Nog in het begin van de wedstrijd werd een goede counter om zeep geholpen door een onterecht vlagsignaal. Nog veel frappanter was het voor buitenspel fluiten van de scheidsrechter zonder enig vlagsignaal. Waar het bij het vlagsignaal nog maar net geen buitenspel was scheelde het bij de black-out van de scheidsrechter wel enkele meters.

Na nog enkele gevaarlijke momenten voor onze eigen goal en nog een kansje van Maarten zochten we de warmte van de kleedkamer en een bekertje thee op.

Tweede helft

Hoewel het soms frustrerend was voor onze aanvallers dat ze weinig in het spel voorkwamen spraken we in de rust af dat we net zo moesten doorgaan als de 1e helft. Met de wind wat meer in de rug zouden we proberen om tot meer kansen te komen op de counter.

Het beeld was in de 2e helft niet veel anders dan in de 1e. Al hadden we wel iets meer balbezit en werden we gevaarlijker door individuele acties.

Door goed de rust te bewaren op het middenveld kwamen we er in de 53ste minuut gevaarlijk uit. Arjen kon de bal vlak voor het doel afgeven op Bert Jan die rustig de 0-1 binnen schoot. Een lekker moment om op voorsprong te komen.

Helaas was er ook weer een merkwaardige beslissing van de scheidsrechter in de 2e helft. Ronald kreeg de bal in de kluts achter op zijn hak waarna John de bal rustig kon oprapen. De scheids beoordeelde het als een bewuste terugspeelbal. Tja, wat moet je er van zeggen.

De indirecte vrije trap die volgde werd hard ingeschoten maar gelukkig in het zij net. Niet veel later was het dan toch raak. Door een snoeiharde uithaal in de bovenhoek stond de 1-1 op het bord. Ondanks de teleurstelling bleven we onze taken goed uitvoeren al merkt je wel dat ACV in deze fase op zoek was naar de voorsprong.

Na een bal langs onze linkerflank trok Hendrik aan de noodrem met stevige bodycheck. De scheids trok terecht geel met 10 minuten verplichte rust voor Hendrik als resultaat. Om het achterin weer goed neer te zetten kwam Roy weer in het veld. Hij was tegen het einde van de 1e helft naar de kant gegaan met een pijnlijke enkel. Ook al een gevolg van het vreselijke gedrocht van een veld.

Voor ACV natuurlijk een signaal om de man meer situatie uit te buiten. Helaas lukte dit ook al vrij snel. Door een foute terugspeelbal kon de bal achter John worden gewerkt 2-1.

Mooi was het om te zien dat we ondanks de volgende teleurstelling toch als team bleven spelen en er in bleven geloven.

Op het middenveld had Maarten een fantastische actie. Hij speelde 2 spelers uit om daarna ook de 3e te verschalken. Na een aantal meters op te dribbelen gaf hij een de bal breed op Max die bekeken de 2-2 binnen schoot. In dezelfde fase mocht ook een speler van ACV nog 10 minuten naar de kant. Na een wat lompe actie op Bert Jan kreeg hij geel.

In de slotfase kregen we zelf nog de beste kans. Arjen creëerde met een goede actie ruimte maar schoot tegen de keeper. Afgeven was een betere optie geweest maar het overzicht bewaren is ook lastig met al 90 minuten in de benen. Met een 2-2 stand blies de scheids op zijn fluitje.

Conclusie

ACV 5 voetbalde makkelijker en had ook zeker meer balbezit. Maar de grootste kansen waren voor ons. Ook hebben voor elke meter gestreden en als team gespeeld.

Bij ACV 5 viel vooral op dat ze bijna allemaal, inclusief wissels en begeleiding, de hele wedstrijd zeuren om alles en net niks.

Voor ons is de 2-2 een goed resultaat. Nu is het belangrijk dat we de wedstrijd aankomende zaterdag tegen Scheemda weer op dezelfde benaderen. Een 2e keer verliezen tegen Scheemda is wel het laatste wat we willen.