Zaterdag 31 oktober 2015 stond om 17.00 de uitwedstrijd tegen The Knickerbockers 14 (TKB) op het programma. Op voorhand  altijd een lastige wedstrijd. Je weet nooit wat het niveau is, op kunstgras is het altijd wennen en,  zoals ook zaterdag, meer dan eens ongebruikelijke aanvangstijden. Voor zaterdag was het weer improviseren om te kunnen voetballen. Maarliefst 4 spelers van het 3e moesten meedoen om de wedstrijd te kunnen spelen. Van deze spelers hadden 2 al een hele wedstrijd gespeeld en de andere 1 helft. Mooi dat er altijd weer jongens zijn die willen doen. Afhankelijk van de wedstrijd van het 1e zouden er nog spelers aansluiten. Na eerst het 3e met grote overmacht te hebben zien winnen met 11-1 en ook het 4e met een voorsprong achterlatend vertrokken we rond 15.30 richting Groningen.

Eerste helft

Na het omkleden tussen andere voetballers, fitnessers en hockeyers konden we in de warming up. Zoals gebruikelijk bij TKB namen we de kleding mee naar het veld. Eigenlijk belachelijk dat dit nodig is. Maar ach alles heeft zijn charme zullen we maar zeggen. Omdat iedereen er klaar voor was (inclusief een speler die voor scheidsrechter moest doorgaan) begonnen we om 16.50. Vanaf het begin waren we scherp en gingen de duels aan. Toch was ook te zien dat het altijd even wennen is op een kunstgrasveld. Ballen stuiteren net anders en krijgen soms net wat meer snelheid. TKB voetbalde hierdoor iets makkelijker en kwam er soms gevaarlijk uit. Maar met strijd en scherpte bleven goed overeind. Inmiddels waren Alwin, Bas en Max aangesloten na de wedstrijd van het 1e. Mooi dat ook deze jongens de moeite hebben genomen. Wij creëerden zelf ook onze kansjes. Een aantal schoten misten precisie of werden geblokt. Een boogbal kwam boven op de lat. En in een 1 tegen 1 met de keeper van TKP wisten we ook niet te scoren. Natuurlijk had ook TKB zo zijn kansjes maar met wat meer geluk en scherpte in het afronden zouden we zijn gaan rusten met een voorsprong. Dit was niet het geval en met 0-0 konden we aan de ranja langs het veld.

Tweede helft

Vanaf het begin van de 2e helft waren we weer  scherp en na 45 minuten wennen  voetbalden we ook beter op het kunstgras. Achterin speelden we met goede rugdekking en wonnen de duels. Waar mogelijk kwamen de backs mee op. Op het middenveld waren we ook heer en meester we wonnen de duels en verdeelden het spel.  Voorin kregen we weer onze kansen en we werkten hard. Een aantal schoten gingen maar net voorlangs of er moest een redding van de keeper aan te pas komen. Ook raakten we nog 2 keer de lat. Veel stelde TKB daar niet tegen over. Door het spelen van lange ballen probeerden ze gevaar te stichten. Toch blijft het natuurlijk altijd spannend als het nog 0-0 is. Een verdwaald schot kan er altijd invliegen. En zo gebeurde het ook. Na een wissel was de organisatie even weg. Bert Jan zou het veld verlaten maar uiteindelijk ging Roy er uit. Door de verwarring kon een speler van TKB net buiten de 16 meter  vrij uithalen en zijn poging belande in de bovenhoek. Zomaar zelf in het veld het wijzigen van de wissel kan niet. Een wijze les met dure gevolgen. Na de 1-0 van TKB probeerden we in het laatste kwartier van de wedstrijd nog de gelijkmaker te maken. We geloofden er nog in maar echt gevaarlijk werden we niet vaak meer. Zo bleef het bij 1-0 voor TKB. Niet terecht, niet nodig maar wel de eindstand.

Conclusie

Na een teleurstellende wedstrijd uit tegen Scheemda  2 hebben we het op veel fronten goed gedaan tegen TKB. Voetballend kan het zeker nog beter maar de instelling en inzet is goed. De spelers van het 3e deden het allemaal goed. Ze voerden hun taken uit en strijden voor elke meter. Juist de spelers die met het 1e hadden meegedaan vielen niet allemaal  positief op. Al is het natuurlik ook lastig om eerst te voetballen en dan te haasten om aan te sluiten voordat je moet invallen. Zelf willen wisselen kan natuurlijk nodig zijn. Maar alleen in goed overleg.