WESTERLEE – Westerlee is er weer niet in geslaagd een overwinning te boeken. In het treffen tegen  Niekerk bleven de Oost-Groningers steken op een gelijkspel.

De wedstrijd begon gezapig maar na 15 minuten gebeurde er aan alle beide kanten van alles. De bezoekers kregen de eerste grote mogelijkheid maar Dennis van der Velde miste een opgelegde kans. Aan de andere kant was het wel raak, Derk Jan Louwes kon na goed doorgaan Robbert Wester bedienen die zonder enige moeite de bal in de touwen wist te werken voor de Westerleeërs.

Lang duurde de voorsprong voor de oranjehemden echter niet. Twee minuten na de voorsprong wist Niekerk de gelijkmaker aan te tekenen, een aangesneden vrije trap van van der Velde belandde via het hoofd van Wilco Noordhof achter keeper Dammer. De daarop volgende actie was het wederom raak voor de Niekerkers. De bal kon niet goed worden weggewerkt waar Edwin Zwier gretig gebruik van maakte en de 1-2 binnen schoof. Na vijf hectische minuten probeerde Westerlee de rug te rechten. De Westerleeërs hadden een behoorlijk veldoverwicht en ook werden er kansen gecreëerd, zonder resultaat.

Tweede helft

In de tweede helft was Westerlee gretig, dit werd beloond met een doelpunt. Uit een corner van Jan Nomden wist Jan Jager genadeloos in te koppen en de stand weer in evenwicht te brengen. Na de gelijkmaker zette Westerlee aan om de score in haar voordeel te bepalen. Derk Jan Louwes wist er een aantal keer goed langs te komen over de rechterflank maar wist geen medespelers te vinden. Niekerk had de tweede helft weinig invloed op de gang van zaken en wist dan ook niet meer gevaarlijk te worden. Robbert Wester en Hans Leenders waren voor de Westerleeërs nog wel het dichts bij een doelpunt maar waren niet koelbloedig genoeg in de één op één situatie met keeper Patrick van der Velde.

Tot het laatste moment bleef Westerlee proberen de kansen te creëren maar tot een treffer leidde dit niet meer. De overwinning hing in de lucht voor Westerlee maar het schortte aan de afronding waardoor het met een mager puntje van het veld stapte.