Op 3 oktober 2010 speelden we thuis om 12.30 tegen Borger 2. In de beker verloren we vrij kansloos met 4-2. Voor ons een mooie kans om ons te revancheren. Zoals tot nu toe gebruikelijk zijn er weer veel wisseling in de ploeg. De vele wisselingen en de het gebrek aan wedstrijden maakt het voor ons moeilijk om in het ritme te komen.

Voor de wedstrijd werden er foto’s gemaakt van de selectie en van het 1e en 2e.. Net als afgelopen seizoen zal dit weer gelikte plaatjes opleveren voor de presentatiegids. Maar van een goede voorbereiding was hierdoor helaas geen sprake.

Eerste helft

Na een minuut stilte wegens trieste omstandigheden aan de zijde van Borger gingen we los. Ondanks de onrustig verlopen voorbereiding begonnen we net als de voorgaande wedstrijden scherp. Iedereen voerde zijn taken goed uit en we duelleerden en streden voor elke meter. Na 10 minuten leverde dit ons de verdiende voorsprong op. Maarten bekroonde zijn goede spel met een doelpunt, na 10 minuten stond het 1-0. Voor ons was dit het signaal om er nog schepje bovenop te doen. Na een  steekbal kon Max richting de goal van Borger. De nummer 13 kwam met een lompe sliding in op Max en miste volkomen de bal. Max kon hem net ontwijken maar de aanval was onderbroken en een zekere 2-0 bleef uit. De verder prima fluitende Koning vergat de bal op de stip te leggen. In de 19e minuut maakte Borger 2 uit het niets de gelijkmaker. De speler van Borger 2 kon makkelijk wegdraaien en prikte de bal in de hoek. De gelijkmaker was voor ons een tik die we even moesten verwerken. Borger 2 werd sterker en kreeg steeds meer balbezet. Door als team te verdedigen onder leiding van de goed spelende Roy bleef het 1-1. Richting het einde van de 1e helft kwamen we weer wat beter in ons spel. Elwin kwam in de 38ste minuut goed door op links en zette de bal voor. Arjen promoveerde de voorzet met een prima kopbal tot de 2-1. In de resterende minuten kon Max na een terechte gele kaart al wat eerder van de rust gaan genieten.

Tweede helft

Na de verdiende 15 minuten rusten en theedrinken wisten wat ons te doen stond. Zuinig met ons balbezit omgaan en met maar 12 spelers moesten we gedoseerd spelen en proberen de 3-1 te maken vanuit een counter. Net als de 1e helft begonnen we goed. Iedereen was bij de les en waar mogelijk probeerden we er uit te komen. Dit leverde ons ook gevaarlijke momenten op. Arjen kwam na een goede loopactie 1 tegen 1 met de keeper. Helaas ging zijn zachte schuiver tegen de buitenkant van de paal. Langzaam vloeiden de krachten weg en was het Borger 2 die steeds gevaarlijk werd. Met kunst en vliegwerk, geluk en een aantal goede verdedigende acties/reddingen bleef het tot de 85ste minuut 2-1. Toen ging het helaas toch mis. Een voorzet ging over onze verdedigers heen en belande in de voeten van de speler van Borger. Met wast geluk wist hij de bal achter Bert-Jan en langs Roy te werken. De laatste minuten van de wedstrijd kwamen we bijna niet meer onder de druk van Borger 2 uit. Arjen kwam er nog wel één keer goed uit op onze linkerkant. De nummer 13 van Borger 2 moest een overtreding maken om Arjen af te stoppen. Met zijn 2egele kaart mocht hij alvast naar de kant. Jammer dat Koning niet eerst voordeel gaf. Borger 2 zette nog aan en schoten nog een keer op de lat en uit de rebound voor leeg doel over. Niet veel later floot Koning voor het einde van de wedstrijd.

Conclusie

We hebben met veel inzet en als team gespeeld. We hadden kansen om de 3-1 te maken en de wedstrijd te winnen. Maar aan het eind van de wedstrijd had ook Borger 2 de wedstrijd kunnen winnen. Al met al is 2-2 de terechte uitslag.