Op zaterdag 3 oktober staat de wedstrijd tegen Boerakker op het programma, een voor ons onbekende tegenstander die mee doet voor een plek in de middenmoot.

Onder een stralende zon begint Westerlee voortvarend aan de wedstrijd, keer op keer worden kansen gecreëerd en de tegenstander heeft hier geen antwoord op. Of het moet al een overtreding zijn in het strafschopgebied, waarna Maik door middel van een penalty de bal onberispelijk in het doel schiet. 1-0 voor de thuisploeg, de vaste supporters vragen zich nu af hoe de ploeg dit op gaat pakken want bij vorige wedstrijden was er ineens een totaal ander spelbeeld te zien.
Niet deze keer want het team gaat op dezelfde manier door, met veel druk naar voren, offensief verdedigen en combinatiespel wordt Boerakker van het kastje naar de muur gestuurd. Al vrij snel lopen zij weer averij op, een penalty en een speler die zijn tweede gele kaart krijgt en van het veld wordt gestuurd. Ook nu weet Maik het net te vinden.

Wie nu denkt dat het team uit Boerakker wordt overlopen, heeft het mis. De spelers van Koeperlaand weten zich niet echt raad met het overwicht en het spel wordt onrustig, de tegenstander krijgt zelfs meer kansen. Zij spelen heel fysiek, soms zelfs op het randje en daar weet Westerlee niet echt raad mee.

In de tweede helft zien we hetzelfde beeld, Boerakker dringt aan en eigenlijk is niet te zien dat Westerlee een man meer heeft. Het team vergeet eigenlijk om zelf te voetballen en de bal het werk te laten doen, er wordt met de bal gelopen en vaak zien spelers de vrije man over het hoofd. Zo krijgt Boerakker de kans om een tegendoelpunt te scoren. De gasten doen zich zelf echter te kort als een middenvelder een tackle plaats achter op de benen van een Westerleeër. De rode kaart is de enig juiste beslissing, waardoor zij nu nog maar met 9 spelers op het veld staan.

Op de één of andere manier kunnen sommige spelers van Boerakker hier niet mee om gaan want zo her en der worden er schoppen en tikken uitgedeeld, Westerlee doet hier echter niets mee. Het team weet aan het eind van de wedstrijd nog wel een keer te scoren (Maik voor de derde keer). Iedereen is er nu van overtuigd dat de wedstrijd is beslist.

Conclusie mag zijn dat er in de vorige wedstrijden over het geheel gezien beter is gevoetbald, wel pakken we nu de drie punten. De instelling en de spelopvatting van de eerste 20 á 30 minuten moeten de volgende wedstrijden worden uitgebouwd.