WESTERLEE – VVS is heeft sinds jaren weer eens een overwinning weten te boeken op streekgenoot Westerlee. Daar waar VVS vorig seizoen lang moest wachten op de eerste punten heeft het nu al zes te pakken, Westerlee wacht nog op de eerste punten.

Bij Westerlee kampt men met een keepersprobleem, alle elftallen moesten het stellen zonder hun keeper. Zo ook het eerste elftal waardoor Wilfred Meulenbelt weer onder de lat verscheen, ondanks het verlies bleek maar weer dat Meulenbelt het vak als keeper nog goed onder de knie heeft.

Door beide teams werd vurig begonnen zoals dit verwacht mag worden in een streekderby. Het spel golfde op en neer waarbij Westerlee de wat betere partij was. Over en weer werden er wat kansen gecreëerd maar de keepers aan beide zijde werden nog niet echt op de proef gesteld. Het spel werd vaak stil gelegd door scheidsrecht Nijboer die de wedstrijd niet helemaal leek aan te voelen. Na een half uur spelen was het Westerlee dat op voorsprong kwam, gezien het spelbeeld op dat moment niet onverdiend. Door een goede aanval op de rechterflank werd Patrick Smit aangespeeld op de zestien meter die wel raad wist en de bal genadeloos achter keeper Marco Broesder schoot. Lang kon Westerlee echter niet genieten van de goal want binnen twee minuten lag de bal aan de andere kant in de netten. Aanvoerder Stefan Nomden wist met een rake kopbal keeper Meulenbelt te verassen.

Tweede helft

In de tweede helft veranderde het veldspel niet echt, beide teams blijven behoorlijk aan elkaar gewaagd. In de 60ste  minuut loopt Patrick Smit tegen zijn tweede gele kaart aan en kan vroegtijdig gaan douchen. De gasten uit Oostwold ruiken bloed en beginnen zowaar gevaarlijk te worden voor de goal van Meulenbelt. Toch blijft VVS moeite houden met de Westerleërs. Meulenbelt speelt een prima partij en weet enkele malen goed redding te bieden om een punt over de streep te trekken. Vlak na de rode kaart wordt Derk Jan Louwes in de ploeg gebracht voor Jan Nomden om meer snelheid in de ploeg te brengen en zo te hopen op een counter. Dezelfde Louwes is dan ook dicht bij een treffer voor de thuisploeg, na een mooie slalom ontbreekt het hem aan kracht en de bal rolt dan ook redelijk gemakkelijk in de handen van keeper Broesder.

Slotfase

Een kwartier voor tijd weet VVS dan toch nog het net te vinden. Na slap verdedigend werk wordt Jeroen Brul vrij gespeeld en die weet onbesuisd de bal in de touwen te werken.  Westerlee probeert met het ondertal nog aardig druk te geven op de ingegraven verdediging van VVS maar echt gevaarlijk worden ze niet meer. De lange Jan Jager fungeert als spits en in de blessure tijd meld keeper Meulenbelt zich ook nog in de vijandelijke 16 meter maar tot een doelpunt leidt dit niet meer.

VVS stijgt met deze overwinning naar een 4de plaats op de ranglijst, Westerlee blijft hangen in de onderste regionen. Westerlee kan volgende week de rug rechten tegen VVK uit Groningen, VVS kan zich op maken voor de andere streekderby tegen SC Scheemda.