Na een weekend waarin het weer even duidelijk was dat voetbal maar een bijzaak is. Stond zaterdag 19 september 2015 de thuiswedstrijd tegen ACV 5 op het programma.

Helaas moesten we door de vele afwezigen (waaronder de keepers bij het 1e en 2e) weer improviseren. Mooi dat Arjen en Bert-Jan beide wel ons doel wilden verdedigen. Mede door wat knieklachten viel de keuze op Bert-Jan. Door verder de hulp van 4 spelers van het 3e hadden we genoeg spelers. Jongens bedankt!

Eerste helft

Na een goede warming up was het vanaf minuut 1 duidelijk dat we een lastige middag gingen krijgen. ACV 5 speelde zoals verwacht een vergelijkbaar spel als Stadspark 7. Veel lange ballen en met fysiek en slim voetbal. Wel beschikt ACV 5 over duidelijk betere spelers dan Stadspark 7.

Na 7 minuten stond de 0-1 al op het bord. Een vrije trap kon vrij ingekopt worden door 1 van de lange spellers van ACV 5. Met veel strijd probeerden we ons in de wedstrijd te spelen.

ACV 5 bleef veel de lange bal spelen en dit zorgde nog een aantal keren voor gevaarlijke momenten voor onze goal. Door een aantal fraaie reddingen van onze stand-in keeper Bert-Jan bleef het 0-1.

De lange ballen van ACV 5 werden onnauwkeuriger en wij kregen zelf af en toe de kans om onder de druk uit te komen. We speelden onze spitsen goed aan, maar om dan tot kansen te komen moesten we meer aansluiten. Dit lukte ons helaas maar zeer sporadisch. Door af en toe een individuele actie kregen we nog wat kleine kansen. Onze inzet zorgde er voor dat we met 0-1 de kleedkamer konden gaan opzoeken.

Tweede helft

Richard bleef achter in de kleedkamer om bij het 1e aan te sluiten. Jammer dat dit noodzakelijk was, Richard speelde een goede wedstrijd op de voor hem ongebruikelijke rechtsmidden positie. “Good Old Piele” kwam als vervanger in het veld.

We hadden een duidelijk strijdplan. Blijven spelen met veel inzet en hopen op een uitval om zo de gelijkmaker te maken. Jammer dat we gelijk na rust de 0-2 tegen krijgen. Ons strijdplan zou hetzelfde moeten blijven. Maar we hadden duidelijk tijd nodig om weer wat grip op de spelers van ACV 5 te krijgen. Net toen we weer iets beter in de wedstrijd kwamen kregen we in de 58ste minuut de 0-3 om de oren. De wedstrijd was gespeeld, het geloof in een resultaat was weg. Jammer dat we dan als team uit positie gaan lopen. Met veel mensen voor de bal gaven we ACV 5 alle ruimte om hun doelsaldo nog wat op te vijzelen.

Het beeld van de laatste 30 minuten was duidelijk. Wij proberen nog wel om aan te vallen maar deden dit erg naïef en met weinig overleg. Met wat geluk scoren we nog wel een eretreffer, maar helaas lukt ook dit niet. ACV 5 wacht af en countert messcherp. Uiteindelijk blijft het bij 0-6 en daar mogen we nog blij mee zijn.

Conclusie

Positief dat we ondanks veel afwezigen het een beter team lastig kunnen maken. Bij tegenslag moeten we wel meer als een team blijven spelen. Bert-Jan heeft het goed gedaan als keeper en hij krijgt vast nog een kans om zijn kunsten te vertonen. We mogen blij zijn met Martin Koning als scheidsrechter. Niet voor het eerst kreeg hij complimenten voor zijn goede optreden.

Op naar de uitwedstrijd tegen sc Scheemda 2 op zaterdag 26 september 2015. Aanvang 12.30. Nieuwe ronde nieuwe kansen.