Op 5 september 2015 stond de eerste wedstrijd van het “Twoide” op het programma. Tegenstander was s.c. Stadspark 7. Niet eerder speelden we tegen de fusieclub die in 2014 ontstaan is na het samen gaan van s.c. Gronitas en v.v. de Vogels.

Voorbereiding

Na een midweekse bekerwedstrijd, uit bij Borger 2, met een korte en niet ideale voorbereiding verzamelden we op tijd om 11.30 op het Koeperlaand.

Tijdens het omkleden blikken we kort terug op de wedstrijd tegen Borger 2 (4-2 verlies). We misten duidelijk ritme en met veel persoonlijke fouten is het lastig voetballen. Tegen Stadspark 7 moeten we scherper beginnen en compact spelen om ons gebrek aan ritme te compenseren. Na een goede warming up op een zwaar veld kunnen we beginnen tegen onze ervaren tegenstander.

Eerste helft

Binnen 2 minuten na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Koning schiet Arjen, na een strakke voorzet van Anton, de 1-0 binnen. We zijn scherp begonnen en gaan ook goed verder aan de wedstrijd. We zetten druk waar we kunnen. Spelen goed rond en creëren kansen. Helaas vergeten we ons zelf te belonen. In de eerste 15 minuten van de wedstrijd had het al 3-0 moeten staan.

Met een 1-0 stand krijgt Stadspark 7 meer grip op de wedstrijd. We worden onnauwkeurig en leiden vaker balverlies. Voetballend komt Stadspark 7 er niet vaak door. Met lange ballen en opportunistisch spel maken ze het ons soms wel lastig. Door knullig balverlies op het middenveld komt Stadspark 7 terug tot 1-1. Zonde van alle gemiste kansen.

Na weer een lange bal raakt Joeri in de 26ste minuut de bal buiten de 16 met zijn handen. Waar de “Stadjers” graag een definitieve verbanning zien blijft het bij een gele kaart en 10 minuten verplicht rusten voor Joeri. De in de midweekse wedstrijd nog goed keepende Hendrik neemt de positie op goal over. Snel na het tijdelijke “Platzverweis” van Joeri komt de nummer 10 met een late tackle in op Alwin. Ook nu blijft het bij een gele kaart. In beide gevallen een goed beslissing van Koning. We spelen 10 tegen 10. Beide ploegen spelen op save tot beide spelers terug zijn in het veld. Vlak na het complementeren van de elftallen is het rust.

Tweede helft

Na dit keer een reguliere pauze (voor alle spelers) beginnen we aan de tweede helft. We weten wat ons te doen staat. Druk blijven houden, combineren en de kansen benutten. Na rust pakken we weer het initiatief en drukken Stadspark 7 ver terug. Ook krijgen we gelijk weer kansen maar scoorden doen we niet. In de 65ste minuut weet Max een mislukt schot het laatste zetje te geven. Toch de verdiende 2-1. We voetballen goed door en blijven kansen creëren maar de 3-1 blijft uit. Zoals zo vaak zorgt dit voor hernieuwde hoop bij de “stadjers”. Ze komen er een aantal keren gevaarlijk uit en hebben ook kansen.

Je zou denken dat de spelers gewaarschuwd zijn door de gele kaarten in de eerste helft. Niets in minder waar, Jimmy krijgt het aan de stok met zijn bebaarde tegenstander nadat deze op hem doorloopt. Koning laat beide heren 10 minuten afkoelen. Weer spelen we 10 tegen 10. In de laatste fase van de tweede helft voetballen we niet meer. Maar met wat geluk, inzet en vereende krachten houden we stand.

Ondanks mindere momenten in de wedstrijd winnen met 2-1. Onze inzet is prima en we creëren veel kansen. Toch zullen we meer moeten scoren en een stuk zuiniger moeten zijn op de bal om niet tegen sterkere tegenstander in het mes te lopen.