Na een onvergetelijke voorbereiding (3 verloren, 3 doelpunten voor en 33 tegen) mochten we in de seizoensouverture starten tegen WVV 3. Vorig jaar wisten we tot twee keer toe niet te winnen van de Winschoters en een lastige middag stond ons in het verschiet. ’t Daarde wist zich dit seizoen te versterken met Andries van der Laan en Nico Hillenga, deze heren mogen zeker een aangename versterking worden genoemd. Jan Derks Kloosterboer en Marcel van Aalst waren als gastspelers mee deze middag.

De aanvangstijd was half 5 dus een ieder had al een mooie middag achter de rug, eenmaal in de warming-up vond de scheidsrechter aldaar het een puik plan om al op tijd te beginnen en na nog een kort overleg rolde het balletje al om kwart over 4. Het duurde niet lang of Kloosterboer wist de bal al in vijandelijk doel te schieten, de eerste goal voor dit seizoen. We bleven op eenzelfde manier door voetballen en dit resulteerde in vele en grote kansen maar helaas had Van Aalst zijn vizier vandaag niet op scherp staan. Dit was ook Van der Laan niet ontgaan en toen hij voor derde keer voor de keeper kwam besloot hij zelfzuchtig zelf het net te vinden, 0-2.

Het gemak van het eerste half uur en twee goals maakte ons wat te laks waardoor WVV zich enkele malen, ook gevaarlijk, bij keeper Hofste kwamen melden. Hofste blijkt ook dit seizoen weer van waarde want de enkele opgelegde kansen wist hij te pareren. Toch moest de sluitpost zijn meerdere erkennen en werd het zo waar 1-2. Een lange teug adem en met de mouwen opgestroopt pakte ’t Daarde de draad weer op. Kruizinga weliswaar licht geblesseerd lijkt verder te gaan waar hij vorig jaar mee gestopt is, scoren. Met een fraaie punter wist hij de keeper van WVV voor de derde keer te laten vissen. Er werd op het fluitje geblazen en er werd ons vriendelijk verzocht door de scheidsrechter om na 10 minuten weer op het veld te staan.

De tweede helft starten we zonder Van der Laan en Van Aalst, Peter Faber en Sander Hillenga kwamen fris binnen de lijnen. We starten wat stroefjes maar al snel wordt het ritme weer terug gevonden. Op aangeven van Faber weet Kruizinga de tweede van de middag aan te tekenen, 1-4. Dit blijkt ook de nekslag te zijn en de WVV’ers verliezen het voetballend en conditioneel op alle vlakken van ons. Faber mag de 5-1 aantekenen nadat Nico Braam hem met een uitgemeten steekpass voor de keeper zet. Er volgen nog legio kansen maar doeltreffend zijn we niet meer. Tuenter vervangt Buur en Van Aalst lost Kruizinga af in de spits. Er worden nog verwoede pogingen gedaan om de score uit te breiden maar de scherpte is er af. Daarnaast geeft de scheidsrechter ons ook niet de kans want na 31 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft vindt hij het mooi geweest en blaast de wedstrijd jammer genoeg ten einde.

Ondanks de korte tweede helft lopen er 14 blijde gezichten naar de kleedkamer eenmaal aangekomen wordt er op menig telefoontje gekeken wat de concurrentie gedaan heeft en al snel blijkt dat we naar 1 competitie ronde boven aan staan. Vol goede moed wordt al weer uitgekeken naar volgende week als SJS 4 op visite komt.