Na een matige voorbereiding waarin we Middelstum ook al troffen (3-1 verlies) mochten we vandaag voor het echie. De selectie was weer compleet en we konden dus volle bak gaan. Na afgelopen seizoen toch wat wijzigingen in het elftal, waarbij “Good Old” Jan Jager op de bank begon en van de A junioren overgekomen Jordy Meijer in de basis startte. Ook Berry Smit heeft zich via een prima voorbereiding in het elftal gespeeld.

Verder een nieuwe keeper, Kamil Dammer, die Wilfred Meulenbelt vervangt die nu als leider en verlengstuk van trainer en spelers fungeert.

Afspraken gemaakt in de bestuurskamer voor het komende seizoen met de doelstelling en nu mogen de jongens laten zien wat ze waard zijn.

We starten goed, vooruit druk op de tegenstander waarbij Middelstum niet in het spel kan komen. De eerste kansjes zijn dan ook voor Westerlee te noteren, maar nog niks spectaculairs. In de 20ste min een grote kans voor Berry Smit, via de kluts komt de bal voor zijn voeten, maar zijn schot gaat rakelings naast. Hierna hersteld Middelstum zich wat en komt ook beter in de wedstrijd, met name via dode spelhervattingen zijn ze gevaarlijk. Enkele keren komen ze kopsterk voor de goal maar de bal gaat er niet in, waarbij Simon van der Vinne de bal zelfs nog een keer van de doellijn haalt.

Het spel blijft hierna heen en weer gaan snelle uitvallen via Jan Willem Evers en Maik van Delft leveren niet het gewenst resultaat en zoals altijd valt de goal aan de andere kant. Middelstum krijgt een vrije trap en draait deze in richting de eerste paal, de keeper roept los maar helaas valt de bal via de rug van een verdediger weer terug het veld in, hier maakt Spits Dijkstra gretig gebruik van en kopt de bal in 0-1 37ste min.

Westerlee recht de rug weer en gaat door met druk zetten, beide partijen leggen veel energie in de wedstrijd en dit maakt dat het een leuke pot is om naar te kijken.

Vlak voor rust raakt keeper Kamil Dammer geblesseerd bij een onschuldige actie waarbij uitglijdt en zijn enkel dubbel gaat, hij gaat nog door en probeert de rust te halen, hierbij pakt hij in blessuretijd nog een prima bal maar dit voorkomt niet dat hij nog voor rust vervangen werd door Joeri Jansen. Door alle kleine blessures hebben we een lange eerste helft en hierbij weet Westerlee te profiteren, Elwin Kuiper krijgt een vrije trap bij de achterlijn tegen de 16 aan. De bal gaat via veel benen richting de penaltystip, hierbij bedenkt Jordy Meijer zich niet en schiet de bal hard en hoog in 1-1 45 +6 min.

Na rust nog een extra wissel Elwin Kuiper moet met een hamstringblessure achter blijven en Jan Jager vervangt hem. Beide partijen gaan door met een hoog tempo en na een zware 1ste helft is te merken dat het tempo iets lager ligt en de krachten langzaam wegvloeien. Middelstum probeert het een paar keer met harde schoten van buiten de 16 waarbij keeper Joeri Jansen handelend moet optreden, Westerlee probeert het veel via crossballen en snelle uitvallen. Uiteindelijk is Middelstum als eerste gelukkig, na een hard schot van de linkerkant waarbij de keeper verrast wordt en de bal onder zijn voet doorgaat 1-2 61ste min. Gelukkig vindt Westerlee snel de aansluiting, na een snelle uitval gaat Maik van Delft er vandoor. In eerste instantie wordt de bal nog geblokt maar in 2de instantie wordt Maik op onreglementairewijze tot stoppen gebracht in de 16, de scheidsrechter (Warrink 69! jaar) is resoluut en wijst naar de stip.

Jan Nomden laat dit buitenkansje niet onbenut en brengt Westerlee weer langszij 2-2 63ste min. De wedstrijd lijkt langzaam wat minder te worden door de hoeveelheid energie die beide ploegen hebben neergelegd. Derk-Jan vervangt Maik van Delft nog in de 68ste min in de hoop extra snelheid en gevaar te brengen, dit lukt ook gedeeltelijk.

DJ wordt een paar keer goed op snelheid weggestuurd, maar helaas blijft de laatste pass het probleem waardoor niet de spits bereikt wordt die kan afdrukken. Hierdoor lijkt de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen, een uitslag waar beide partijen mee hadden kunnen leven. Maar vlak voor tijd weet Middelstum Westerlee nog te verrassen bij een ingooi, Patrick Smit is net te laat met ingrijpen waardoor Middelstum vooruit kan en een ingooi krijgt. Hierbij worden Hans Leenders en Jan Jager verrast en scoort Dijkstra zijn 2de van de middag en nog belangrijker de winnende voor Middelstum 2-3 88ste min.

Westerlee heeft gestreden voor wat het waard was en heeft laten zien na een matige voorbereiding klaar te zijn voor de competitie.

Helaas heeft het nog niet het gewenste resultaat behaald, maar met deze instelling moeten de punten vanzelf komen. Voorwaarde is wel dat elke wedstrijd met deze beleving en inzet ingegaan moet worden, iets waar het Westerlee wel eens aan ontbreekt bij de “mindere” ploegen. Hopelijk trekken we de lijn door zoals vandaag dan zit er een mooi seizoen aan te komen. Hij is nog niet benoemd maar als speler van de wedstrijd was Robbert Wester de man die er echt bovenuit stak vandaag, met zijn inzet en tussenkomst brengt hij extra beleving in de ploeg iets wat we goed kunnen gebruiken op het middenveld.

Volgende week gaan we opnieuw voor de 3 punten dan zullen we uit spelen in Harkstede om 14.00 uur, een nieuwe ploeg voor ons.