Op zaterdag 22 augustus spelen de D-pupillen de eerste wedstrijd als “nieuw” team. Best wel spannend, want voor velen is dit zelfs de eerste wedstrijd op een groot veld. De spanning was goed merkbaar in de kleedkamer, iedereen was dan ook blij dat de wedstrijd kon beginnen. Scheidsrechter Engel floot om 9 uur voor de eerste keer en eigenlijk vanaf het begin zetten we goed druk op de tegenstander, de coaches zijn alleen bezig om de spelers op hun plek te zetten en na vijf minuten gaat ook dit al veel beter.

We komen met 1-0 voor, een prachtig doelpunt. Na de aftrap gaan we gewoon door, de tegenstander krijgt iets meer vat op de wedstrijd en hieruit ontstaat een corner. Zo wordt de stand gelijk, je merkt even de teleurstelling, het team pakt het echter goed op en gaan er met z’n allen weer voor.

Vanaf dit moment kan het de hele wedstrijd alle kanten op, eigenlijk weet niemand hoe de eindstand gaat worden. Het ene moment is het team van Pekelder Boys sterker en scherper, een paar minuten later lijkt het weer anders om te zijn.

Conclusie van deze eerste wedstrijd, die we met 3-4 verliezen, mag zijn dat we trots op ons zelf kunnen zijn, we hebben goed gevoetbald op een groot veld, zijn al wat meer aan elkaar gewend en hadden ook net zo goed kunnen winnen. Alle spelers hebben hun taak zo goed mogelijk uitgevoerd, de coaches waren soms verrast hoe goed dit al ging. We hebben een flinke stap gemaakt en gaan op naar de volgende.