Op vrijdag 12 juni was het zo ver, na vele weken voorbereiding, overleg en plannen konden we beginnen met de eerste avond van het feestweekend voor het 70-jarig bestaan van v.v.Westerlee.

Het was een drukte van belang, van jong tot oud, iedereen liep op sportpark Koeperlaand. Ouders die in gekke kostuums mee deden met het carnavalvoetbal tegen hun kinderen, begeleiders die ’s avonds bij de kinderen blijven die slapen in hun eigen tent, supporters die genieten van het prachtige weer en lachend zien dat een trouwjurk in de weg zit als je een bal wil trappen.

Maar ook serieuze spelertjes die hun best doen om de penaltybokaal te winnen in hun leeftijdsklasse, senioren die in de hitte proberen om hoog te eindigen bij het bedrijventoernooi. Alles in een gemoedelijke sfeer.

De kinderen eten bij de grote tenten hun hamburger of braadworst en zijn daarna niet van het veld te slaan, de disco die gepland stond kan daar niet tegen op, dus voetballen met muziek op de achtergrond. Als het dan wat donker wordt gaan de F-ertjes langzamerhand de tenten in. Eigenlijk het moment dat de deelnemers aan het bedrijventoernooi aansluiten bij de barbecue. In de kantine begint de muziek te spelen.

Kortom een geslaagde eerste dag, morgen gaan we vrolijk verder.