Op zaterdag 23 mei 2015 speelt Westerlee op Koeperlaand een belangrijke wedstrijd tegen concurrent Onstwedder Boys. Eigenlijk kun je hierover heel duidelijk zijn, de wedstrijd gaat om het kampioenschap. Bij winst is de laatste wedstrijd tegen al weer Onstwedder Boys bepalend, bij een gelijkspel of verlies zijn de oranje hemden uit Onstwedde kampioen.

Westerlee begint de wedstrijd furieus en krijgt vanaf de eerste minuut kansen, die al vlot worden omgezet in het eerste doelpunt. De tegenstander lijkt overrompeld en onze spelers gaan op dezelfde manier door. Direct druk zetten, het middenveld domineren en de zijkanten gebruiken. Dit lukt goed en terwijl de supporters het nog hebben over het eerste doelpunt scoort Westerlee voor de tweede keer. Een perfect begin van een hele belangrijke wedstrijd. Vanaf dat moment lijkt het spel anders te worden, de tegenstander zet meer druk, iets waar wij niet altijd een antwoord op hebben en langzamerhand neemt Onstwedde het spel over. Ons middenveld verliest de dominantie en we weten de bal niet meer in het team te houden. Vlak voor de pauze gebeurt wat velen al aan zien komen, het wordt 2-1, een domper na zo’n goede eerste helft.

In de tweede helft gaat Onstwedder Boys net zo door en er rest ons vaak niets anders als de lange bal te gebruiken, na 15 minuten komt er wat meer evenwicht maar op de één of andere manier is de tegenstander gevaarlijker. Dan ineens scoren we toch de 1-3 en langs de kant is een zucht van verlichting te horen. Dat zou wat meer lucht moeten geven. Jammer genoeg is dit maar van korte duur, want binnen een minuut staat het 3-2. Als dan ook nog de 3-3 wordt gemaakt slaat de hele wedstrijd om. We voetballen niet echt meer, de tegenstander hoeft niet meer en dat legt z’n beslag op de wedstrijd. We hebben nog wel twee grote kansen, maar zoals zoiets dan gaat, de bal wil gewoon niet meer in het doel.

Conclusie is dat het team een goed seizoen heeft gedraaid, maar de tegenstander is vanmiddag kampioen geworden. Als je gelijk speelt tegen de kampioen, zegt dit veel over de kwaliteit van Westerlee 2.