Westerlee 2 speelt vandaag een wedstrijd tegen de Pelikanen, een team die in de onderste helft van de stand is te vinden, maar ook concurrent Onstwedder Boys op 0-0 hield. Het team neemt dit mee en begint scherp aan de wedstrijd. Er is druk naar voren, positioneel staat men goed en de bal gaat goed rond. De tegenstander staat voor het eigen doel en komt hier niet vandaan. Juist daar ligt dan ook weer het probleem want het is erg lastig om hier doorheen te komen, toch worden er kansen gecreëerd. Zelfs de backs komen buitenom en op die manier ontstaan situaties met een man meer. Dat de goal dan gemaakt wordt door de Joeri, bijna vanaf de zijlijn, van waar de bal zo het doel in vliegt, is een complete verrassing. De 0-1 is tot op dat moment wel verdiend.

Vanaf dat moment verandert echter de manier van spelen, de aansluiting met de spits wordt steeds minder en we staan te ver achteruit. De Pelikanen voelen dit ook en komen steeds verder van hun eigen doel te staan, de mannen uit Appingedam krijgen meer ruimte naar voren. Wij houden te kort balbezit en de passes komen niet aan, we zijn slordig en gaan lopen met de bal. Naar het eind van de eerste helft wordt er door hen gewisseld, waardoor er meer snelheid in het veld komt en zo maken ze twee keer een doelpunt, beide keren is onze keeper kansloos.

Het schijnt de wedstrijd van de wissels te zijn, want in de tweede helft staat Westerlee 2 ook iets anders en de eerste minuten zijn weer een kopie van die van de eerste helft. De bal doet weer het werk, we lopen meer zonder bal en de mogelijkheden van het systeem dat gespeeld wordt, worden nu weer benut. Er is veel meer rust, maar toch blijft het lastig de snelste speler van de Pelikanen af te stoppen. Hierdoor spelen we 12 minuten (i.p.v. 10) met 10 spelers, maar dit wordt goed opgelost. We maken wel ons tweede doelpunt en alles ligt weer open.

Naar het einde toe zetten we weer meer druk en de Pelikanen moeten het hebben van de lange bal. Door wat blessures en een incident laat de scheids terecht wat langer voetballen, in deze periode hadden we meerdere keren kunnen scoren en net als iedereen denkt dat de wedstrijd afgefloten wordt scoren we de 2-3. Een terechte overwinning, als we de hele wedstrijd bekijken, de welkome drie punten gaan mee naar Westerlee.