Westerlee heeft deze competitie laten zien erg moeilijk uit de voeten te kunnen op kunstgras. De laatste in de reeks van zes kunstgras wedstrijden was die tegen VVK. Eerdere kunstgras wedstrijden werden allen verloren. Met dit feit was VVK al enigszins in het voordeel ware het niet dat de Korrewegwijkers het verlies van afgelopen week tegen HS’88 nog fris in het geheugen hadden staan.

Van kunstgras vrees leek Westerlee bij de start van de wedstrijd geen last te hebben. De meestal trefzekere Jan Nomden kwam in de eerste minuut al oog en oog te staan met keeper Korne Boekholt. Nomden had zijn vizier nog niet op scherp gezet en schoot de bal over. Westerlee hield druk op de verdediging van VVK, na een half uur spelen werd een vrije trap gegeven aan de oranjehemden, Jan Willem Evers legde de bal aan en zag zijn inzet belanden op de lat. De daarop volgende corner had aanvoerder Evers meer geluk, een goed aangesneden corner belande op het hoofd van de aanvoerder en Westerlee pakte de 0-1 voorsprong. Nadien kwam VVK steeds beter in de wedstrijd en de Westerleeërs wisten niet meer dreigend te worden voor vijandelijk doel.

Rust

De tweede helft was het voornamelijk VVK dat het spel bepaalde. Dit resulteerde ook in een aantal kansen voor de Stadjers maar keeper Joeri Jansen wist hen van scoren af te houden. In de 80 minuut was het dan toch raak voor VVK. Jeff McNair wist een voorzet bij de tweede paal binnen te werken en zo zijn vierde competitie goal aan te tekenen. Na de 1-1 hing de overwinning voor de VVK’ers nog in de lucht maar tot een scoren kwam het niet meer.