Ook in het amateurvoetbal worden er wedstrijden op de woensdagavond gespeeld, dat was bij ons ook het geval. We speelden op woensdag 15 april 2015 op het altijd lastige veld 6 tegen ACV. Een concurrent om het kampioenschap in de competitie.

We begonnen feller en bepaalden de wedstrijd. Jan Derks probeerde enkele keren van afstand op het doel te schieten maar dit lukte niet echt. Zoals het zo vaak gaat in het voetbal counterde de tegenstander en scoren zij via een voorzet, terwijl er tegen Ruben aan werd gelopen, een doelpunt. Protesteren hielp niet want de scheids had hier zo zijn eigen mening over.

Westerlee 2 herpakte zich meteen, er werd als team gevoetbald, zo kreeg Ronald M de kans om de 1-1 te maken, een schot in het dak van het doel. Hierna kwam er een fase waarin beide teams in evenwicht waren, wel hadden wij het idee dat we controle hadden over wat er gebeurde. Toch was het ACV, die na een vrije trap, weer op voorsprong wist te komen. Ook nu waren we niet uit het (voetbal)veld geslagen maar bleven we met geduld voetballen, Hendrik schoof de bal na een voorzet van rechts met gevoel in het doel. Met deze stand gingen we na een lange wandeling naar de thee.

In de tweede helft waren we sterker en controleerden we de wedstrijd. ACV probeerde nog wel wat maar kwam er, op één schot tegen de lat na, niet meer aan te pas. Ronald M en Jan Derks wisten de overmacht uit te drukken met een doelpunt. Met een 2-4 eindstand gingen de drie punten mee naar Westerlee, we staan steviger op de tweede plaats met een wedstrijd minder gespeeld.