Op vrijdag 10 en maandag 13 april is het kader van de jeugd onder leiding van Christiaan Klinkhamer bezig geweest met de vraagstukken “Wat is voetbal” en “Wat is coaching”.

Na een korte inleiding waarin we in kernwoorden hebben aangegeven wat voor ons voetbal was, gingen we het veld op. Hier hebben we in ongeveer drie kwartier het hele traject van het voetbal doorlopen, van geen regels en afspraken tot voetballen met twee doeltjes, zijlijnen en een taakverdeling in het veld. Elkaar inpassen met oogcontact en omschakelen van aanvallen naar verdedigen en andersom. Het was een prachtige avond, het zweet liep bij velen over het voorhoofd.

Tijdens de tweede avond waren de E1 en de E2 aanwezig. We hebben met de kinderen een training gedaan onder leiding van Christiaan, waarin de nadruk lag op aanvallend coachen. Het kader kreeg een “complete” training voor geschoteld en moest zelf actief deelnemen bij de verschillende oefenvormen. Af en toe was Christiaan weer aan het woord, iets waar de spelertjes soms hard om moesten lachen.

Na afloop hebben we het met elkaar gehad over de invulling van een training en de lijn die we willen inzetten bij de v.v.Westerlee. We aren het met elkaar eens dat dit een vervolg moet hebben.