Ter gelegenheid van Lintjesregen 2024 heeft burgemeester Cora-Yfke Sikkema een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan onze vrijwilliger Hilko Muller. Bij ons bekend beter bekend onder Kootje. Kootje is al 50 jaar vrijwilliger bij onze voetbalvereniging. Daarnaast doet hij bij verschillende andere verenigingen ook diverse werkzaamheden. Reden voor ons om hem voor te dragen voor een lintje.

Onder valse voorwendselen werd hij door zoon Erik naar de kantine gelokt. Hij had zich verheugd op het uitje met zijn zoon, namelijk naar de beurs in Hardenberg. Maar dat werd een ander ritje.

Om 9.00 kwam Erik met Kootje aangereden op onze parkeerplaats. De burgemeester en alle genodigden zaten al met smart te wachten en waren natuurlijk erg nieuwsgierig naar zijn reactie. Buiten had hij nog steeds niets in de gaten. “Wat is hier wel loos”, is het eerste wat hij vroeg. Nog steeds nietsvermoedend. Zelfs bij binnenkomst in de kantine en bij het zien van onze burgemeester ging er niet direct een lampje branden. “Wat is dit nou den?” waren zijn woorden richting de burgemeester.

Kijkend naar de onderstaande lijst begrijpt iedereen waarom de burgemeester wel wist waarom Kootje in aanmerking komt voor deze onderscheiding.

1975 – heden: Vrijwilliger Voetbalvereniging Westerlee, diverse werkzaamheden
1976 – heden: barmedewerker Stichting Activiteiten Werkgroep Westerlee (SAWW)
1991 – 2004:   Bestuurslid jeugdbestuur Voetbalvereniging Westerlee
1983 – heden: Lid accommodatiegroep en kantinemedewerker Voetbalvereniging Westerlee
1995 – heden: Onderhoud Speeltuinvereniging Heiligerlee en bestuurslid ijsbaanvereniging Westerlee
2010 – heden: Onderhoud kleedruimtes Voetbalvereniging Westerlee    

Kootje was zeer zeker onder de indruk. Dat was te merken aan het feit dat hij even geen woord uit kon brengen. Het is namelijk een hele prestatie om dit voor elkaar te krijgen. Na de toespraak van de burgemeester was het natuurlijk tijd voor het werkelijk opspelden van de onderscheiding. Een mooi moment, waar Kootje zichtbaar dankbaar en onder de indruk was.

Een heugelijke dag voor Kootje en familie. Wij, als bestuur van de v.v. Westerlee, hopen dat we nog vele jaren Kootje in ons midden zullen hebben. Vrijwilligers,  zoals hij, daar zijn er niet veel van!