Het eerste elftal van Westerlee heeft donderdagavond zijn eerste oefenwedstrijd gespeeld tegen JVV. Een ploeg die in de de 5e klasse speelt op zondag. Vorig seizoen werd er een periode gepakt door de ploeg uit Jipsingboertange.

Trainer Willem Dontje had maar liefst 18 spelers geselecteerd.

De eerste kans was gelijk voor Westerlee, het was Tom Hoogstraten die een perfecte voorzet gaf op de van BATO teruggekeerde Robbert Wester. Helaas kopte hij helaas net naast. Even later was het JVV die met een counter de 0-1 binnen schoot.

Niet veel later werd het alweer 1-1. De uitstekend spelende Mark Mollema nam een mooie vrije trap die op het hoofd van Robbert Wester kwam. Hij kopte de bal richting Hans Leenders die prima binnen knikte.

Daarna waren er kansen over en weer.

Voor Westerlee waren er diverse mogelijkheden om te scoren voor onder andere Robin Meijer, Robbert Wester en Hans Leenders. Het werd vlak voor rust 2-1 tenminste dat dacht iedereen maar het was volgens JVV buitenspel.

Ruststand was dus 1-1.

In de rust werden er 7 spelers gewisseld zodat iedereen minimaal een helft kon spelen. Het werd na een uur spelen 2-1 voor Westerlee doelpuntenmaker was Martijn Alting.

Daarna werd JVV gevaarlijker het werd vrij snel 2-2 een opbouw fout van Westerlee werd afgestraft door de spits van JVV. In de 80ste minuut werd het 2-3 voor JVV.

De laatste 10 minuten werd er nog gestreden om de terechte 3-3 te maken maar dit lukte niet. De beste kans hierop was voor Tom Hoogstraten die vlak voor tijd de bal net voorlangs schoot.

Westerlee kan zeer tevreden zijn met de manier waarop deze wedstrijd werd gespeeld. Er staat een brede selectie met behoorlijk wat jong talent in de gelederen. Natuurlijk duurt het even voordat alles gaat lopen maar deze eerste wedstrijd was al veelbelovend.

De eerst volgende wedstrijd is tegen THOS. Ook een behoorlijk sterke tegenstander die uitkomt in de 4e klasse zondag.