Na een spannende voorjaarscompetitie speelde Westerlee JO19 op 21 mei een hele belangrijke wedstrijd tegen de directe concurrent ZNC. Zij stonden met 1 punt meer op plek 1 in de stand van de poule, Westerlee had met hierna nog 1 wedstrijd te voetballen de 3 punten nodig om kampioen te kunnen worden.

Het was prima voetbalweer en onder het toekijken van de supporters begon Westerlee goed aan de wedstrijd. Al vrij vlot werd de 1-0 gescoord. Met een prachtig doelpunt kwamen de mannen van Koeperlaand op voorsprong, iets wat natuurlijk zelfvertrouwen zou moeten geven voor de rest van de wedstrijd.

Vanaf dat moment was een wedstrijd te zien waar beide ploegen lieten zien dat ze aanspraak mochten maken op het kampioenschap van dit seizoen. De 1-0 bleef vrij lang staan maar dan ineens scoorde ZNC het aansluitingsdoelpunt. Dit kwam hard aan, want Westerlee verloor beetje bij beetje de controle over de wedstrijd. ZNC zette steeds meer druk en de achterhoede van onze JO19 kwam steeds meer onder druk te staan.

Het blijft natuurlijk gissen maar de overtuiging leek er steeds minder te zijn, de passes kwamen niet meer aan, het middenveld werd steeds vaker over geslagen. Er was onrust te zien waar ZNC goed gebruik van maakte. De zogenaamde 2e bal was steeds voor ZNC dat zich gemakkelijker richting het doel van Westerlee wist te spelen.

ZNC wist zo de 1-2 en de 1-3 te scoren, waarmee zij nog steeds de kans hebben om kampioen te worden. Hiervoor zullen ze ook de volgende wedstrijd moeten winnen, want NEC Delfzijl heeft een veel beter doelsaldo.

Natuurlijk was er teleurstelling bij spelers en technische staf. Maar het zou wel erg jammer zijn om zich hierdoor te laten leiden, want wanneer je tot deze wedstrijd mee doet aan de strijd om het kampioenschap moet je toch wel iets goed hebben gedaan in de competitie. Dus voor de volgende wedstrijd de uitdaging om zo hoog mogelijk te eindigen.