WESTERLEE – Westerlee speelde op sportpark Koeperlaand tegen ZNC.

In de eerste helft was het Westerlee dat meer creëerde dan ZNC. De kansen die Westerlee kreeg werden niet benut. ZNC had ook redelijk wat balbezit maar kwam eigenlijk niet tot scoringskansen. De ruststand was dan ook 0-0.

In de tweede helft werd de druk verder opgevoerd door een beter voetballend Westerlee. ZNC bleef loeren op een counter maar de verdediging van Westerlee stond als een huis. In de 58ste minuut was het Jesper Brouwer die de 1-0 op de schoen had maar Jesper werd onderuit gehaald door een verdediger van ZNC. Een vrije trap op de rand van de zestien meter volgde.

Deze werd door aanvoerder Robbert Wester binnen geschoten en zo stond het alsnog 1-0. Westerlee bleef gevaarlijker dan ZNC en dat resulteerde in de 70ste minuut de verdiende 2-0 op. Arjen Plat maakte gebruik van zijn snelheid en schoot de bal prima binnen.

ZNC begon meer aan te dringen en kreeg na een overtreding van Berry Smit een vrije trap op een meter of 20 van het doel. Deze werd met een hard schot binnen geschoten door Leroy Stegmeijer. Westerlee maakte het zichzelf moeilijk want het had al beslist moeten zijn. ZNC probeerde met de ingevallen Emiel Staal nog wat meer druk te zetten op Westerlee maar de verdediging stond zoals gezegd als een huis. ZNC probeerde het wel maar de verdediging van Westerlee gaf niks weg deze middag.

In de 80ste minuut maakte Westerlee de bevrijdende 3-1.
De ingevallen Bas Zijlstra gaf een voorzet die binnen werd geschoten door topscorer Jesper Brouwer.

In de resterende 10 minuten kreeg Westerlee nog een paar kansen.
Berry Smit schoot een bal vanaf twintig meter hard op het doel maar de keeper van ZNC tikte de bal uit de goal. Jesper Brouwer en Arjen Plat kregen ook nog kansen maar deze werden niet benut. Aan de andere kant kreeg ZNC nog een vrije trap deze werd door keeper Jan Derks Kloosterboer prima gepakt.( normaal is Jan Derks veldspeler). De prima fluitende scheidsrechter vond het na 92 minuten genoeg en zo pakte Westerlee deze middag dik verdiend de 3 punten.

Volgende week speelt Westerlee een uitwedstrijd tegen Wagenborger Boys.