Op zaterdag 13 april 2019 speelden Westerlee en Amicitia VMC op sportpark Koeperlaand hun 18e wedstrijd van dit seizoen. Voor Westerlee de enige tegenstander waar eerder van werd gewonnen. Voor de gasten een wedstrijd die erg belangrijk was voor de stand in de derde periode.

Voor de wedstrijd liepen de spelers op het veld terwijl de hagel uit de lucht viel. Het veld was goed en voor de supporters was het koud. Beide teams begonnen stroef aan de wedstrijd. Opvallend was dat de assistent scheidsrechter van Westerlee binnen 3 minuten al 4 keer moest vlaggen voor buitenspel.

Westerlee begon vanuit de controle en Amicitia VMC probeerde vanaf het begin druk te zetten maar miste nog de creativiteit om dit om te zetten in kansen. Het team wist elkaar wel gemakkelijker te vinden maar daar was op dat moment ook alles mee gezegd.

Na 30 minuten in de eerste helft was er eigenlijk niet veel veranderd. Kort daarna counterde Amicitia VMC richting keeper Joeri Jansen van Westerlee die met een prachtige redding de bal buiten zijn doel wist te houden. In de 36e minuut is het Arjen Plat die langs de linkerkant vrij kwam en binnen het strafschopgebied een keuze moest maken. Hij kon zelf op het doel schieten maar koos om de bal richting een teamgenoot te verleggen en dit was net de scherp.
Zo gaan beide teams met een 0-0 stand naar de kleedkamer.

Meteen na de rust krijgt Amicitia VMC een enorme kans waarbij de bal totaal verkeerd geraakt werd. Daarna verliep het spel eigenlijk weer net zoals in de eerste helft. Langzamerhand werden de Groningers wel wat gevaarlijker.

Dan volgde de allesbeslissende 64e minuut. Hier was er na de uittrap van de keeper van de mannen van Koeperlaand een geweldige kans voor de net in het veld gekomen Jan Willem Evers. De bal maakte net een stuit te veel. Meteen volgde een snelle omschakeling. De bal werd verlegd van links naar rechts en vloog net over de verdediger van Westerlee heen. Wat volgde was een doelpunt voor Amicitia VMC. 0-1 voor de Groningers en dat kwam hard aan bij Westerlee. Hier zakte alle geloof even naar het nulpunt.

De Groningers wisten wel raad met het feit dat de tegenstander nu overal net even te laat was. Dit was wat nodig was om deze wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Zo werd er nog 2 keer gescoord en stapte Amicitia VMC met een 0-3 zege van het veld.

Dit hield meteen in dat Westerlee het volgende seizoen een stapje lager gaat voetballen. Dit zat er natuurlijk al aan te komen, het was nu echter een feit. Een lastig seizoen met een aantal tegenstanders die veel te sterk waren, verder werd er gewoon niet gewonnen van de teams vlak boven Westerlee in de stand. Eigenlijk een beetje hoe deze wedstrijd verliep. Als je één keer in de gevarenzone zit is het ook net of daar altijd de klappen vallen.