Op zaterdag 30 maart 2019 speelden Westerlee en Poolster een inhaalwedstrijd op sportpark Koeperlaand. Onder een stralende zon begonnen beide teams aan de warming-up, later zou de zon wat verdwijnen en werd de temperatuur aanmerkelijk lager.

Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd, op het middenveld stonden spelers kort op elkaar en daardoor waren er niet meteen kansen. De ploeg uit Spijk startte met de bedoeling de thuisploeg vanaf het begin onder druk te zetten, de mannen van Westerlee speelden vanuit de controle.

In de 6e minuut werd Roy Jansen goed vrijgezet door Jan Willem Evers. Zijn schot vloog net langs het doel. Een goede kans die niet resulteerde in een doelpunt.
In de 8e minuut kwam Poolster er langs de rechterkant uit. De voorzet werd verkeerd beoordeeld door de keeper van Westerlee en daardoor kwam de bal bij Jesse Smit die de bal in het lege doel kon schieten. Een valse start voor de thuisploeg.

In de 17e minuut werd Arjen Plat langs de linkerkant weg gestuurd. De pass was net te lang.
Daarna volgde een periode dat Westerlee op het middenveld de zaken goed onder controle heeft. Poolster probeerde op verschillende manieren een opening te vinden, wat echter niet echt lukte. Het team met de veel bewegende voorhoedespelers had nog niet voldoende creativiteit om iets te bereiken. Met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft werd het spel bij beide teams steeds slordiger, passes kwamen niet aan, het was steeds lastiger om de bal in de ploeg te houden.

Na 40 minuten was Westerlee minder consequent in het positiespel, Poolster kreeg wat meer ruimte en in de laatste minuut van de eerste helft resulteerde dit in een doelpunt. Na een voorzet vanaf de rechterkant viel de bal tussen een verdediger en de keeper. Weer was Jesse Smit de speler die het doelpunt maakte. De teleurstelling was te zien bij de mannen van Koeperlaand toen zij naar de kleedkamer liepen. Dit was nu weer typisch een voorbeeld van een ploeg die in de hoek zit waar de klappen vallen.

In de tweede helft probeerde Poolster meteen druk te zetten. De tactiek van beide ploegen was identiek aan die van de eerste helft. In de 56e minuut was het Westerlee dat een vrije trap kreeg, nadat er voor de zoveelste keer werd geduwd in de rug. Iets waar de scheidsrechter eigenlijk bijna niet voor floot. In de 60e minuut was het weer Westerlee dat counterde richting het doel van de tegenstander. Er kwam nu meer ruimte op het veld, het baltempo lag een stuk hoger en dat zorgde er voor dat aan beide kanten mogelijkheden waren.

Tussen de 70e en 76e minuut kregen de gasten twee enorme kansen. De spelers van Poolster wisten hier geen raad mee, mede door het goed blijven kijken van keeper John Hofsté bleef de stand gelijk.
In de 78e minuut speelde Poolster weer de lange bal en zo kwamen er twee spelers totaal vrij te staan voor het doel van Westerlee. Deze kans werd eenvoudig af gemaakt. 0-3 waarmee de wedstrijd wel was beslist.