Op zaterdag 9 maart 2019 speelden Middelstum en Westerlee onder soms barre omstandigheden hun wedstrijd. Voor de thuisploeg was het belangrijk om 3 punten te halen, waarmee ze mee konden blijven doen voor lijfsbehoud. De gasten, die als laatste op de ranglijst stonden, wilden maar al te graag 3 punten toevoegen om nog kans te maken dichter bij de andere teams te komen.

Vanaf het begin zette het jonge team van Middelstum veel druk op het middenveld en verdediging van de ploeg van Koeperlaand. De gasten probeerden vanuit de controle kansen te creëren, het middenveld was sterk bezet.

In de 5e minuut de eerste grote kans van Middelstum, vanaf de linkerkant kwam de bal meteen op de lat terecht. De wind speelde nu al een rol, iets wat later in de wedstrijd nog veel erger zou worden. In de 9e minuut kreeg Westerlee een kans, Jan Jager was mee naar voren gekomen en kopte de bal net naast het doel, een medespeler kon er ook geen voet meer tegenaan krijgen.

In de 11e minuut was er een groot misverstand op het middenveld bij de gasten, twee spelers coachten elkaar niet en de tegenstander ging er met de bal vandoor. In het strafschopgebied werd nog geprobeerd dit te corrigeren met een overtreding, de door scheidsrechter Walters gegeven penalty was terecht. Op de genomen strafschop volgde een prima redding van keeper Joeri Jansen, echter de scheidsrechter vond dat er te vroeg was ingelopen door spelers van beide teams en besloot Middelstum nogmaals de penalty te laten nemen. Kristian Boelema wist nu wel raad met de strafschop, 1-0 voor de thuisploeg.

Wat nu volgde was een partij waarin de thuisploeg de meeste kansen kreeg, echter Middelstum wist er niet één van de verzilveren. Bij beide ploegen werd de passing niet beter, het weer speelde een steeds grotere rol en zo gingen men naar de kleedkamer.

Ook in de tweede helft was het Middelstum dat zich meer liet zien. Het team kwam af en toe zeer dreigend uit met snelle counters. Het duurde echter nog tot de 61e minuut voor de 2-0 op het scorebord kwam te staan. Na een eerste corner, die weer over genomen moest worden omdat de scheidsrechter met de keeper stond te praten, kwam bij de tweede poging de bal centraal op het midden terecht. Hier trapte Mateo Milkovic in één keer richting het doel van Westerlee. Gedragen door de wind vloog de bal over de keeper. 2-0 voor de thuisploeg.

Middelstum kon nu meer vrijuit gaan spelen, het lukte Westerlee niet om echte kansen te creëren en zo bleef de stand tot in de slotminuten dezelfde. In de 75e minuut besloot de scheidsrechter zelfs even de wedstrijd stil te leggen, er dreigde onweer over het veld te gaan en de wind gierde over het veld. Er was even geen voetbal mogelijk.

In de 87e minuut was het nogmaals Milkovic die, na gevaarlijk balverlies op het middenveld, de bal in het doel van Westerlee wist te werken. Hiermee was de eindstand van 3-0 bereikt. Conclusie mag zijn dat er een slechte wedstrijd te zien was, waarbij de thuisploeg het meest recht had op de punten. Het jarige Middelstum gaf het aanwezige publiek een leuk cadeau op de dag dat het 85-jarig jubileum werd gevierd.