Op een koud en winderig sportcomplex van ZNC werd vanmiddag een inhaalwedstrijd gespeeld tussen het tweede team van beide verenigingen. Niet bepaald temperaturen voor supporters maar de spelers lieten niet zien er last van te hebben.

Meteen na het begin van de wedstrijd was te zien dat beide teams met de bedoeling aan de wedstrijd in gingen om hier en vanmiddag drie punten te pakken. ZNC had eerst wat meer druk terwijl Westerlee goed georganiseerd stond. Vooral Jan Jager is dan een rots in de branding, terwijl de aanvoerder vanuit een goed standpunt zijn spelers goed neer zette.

Bij Westerlee ging veel over de linkerkant, Alwin Kluiter en Kevin Meis werden regelmatig aan het werk gezet. Centraal werd er voldoende bewogen om steeds weer ingespeeld te worden. ZNC ging meer voor de snelle omschakeling, het team creëerde echter weinig kansen. Daar waar wat dreiging te zien was, stond keeper John Hofsté goed te keepen.

Langzamerhand verschoof het spel wat meer naar de helft van de thuisploeg. Westerlee kreeg steeds meer kansen waar echter nog slordig mee om werd gegaan. Elk schot werd geblokkeerd of er werd wat te veel met de bal gelopen om het af te maken.
Daar waar Westerlee wat meer naar voren ging staan, kreeg ZNC op het gegeven moment de kans om met een counter vanaf de eigen helft te komen. De spits was echter wat te lang bezig om de bal onder controle te krijgen waardoor zijn medespeler een stap te veel naar voren had gedaan en bij de pass dus buitenspel stond. Dit zou een waarschuwing moeten zijn voor de gasten.

Meteen er na werd Piele (Nico Braam) goed vrij gezet vanuit het middenveld. Gecontroleerd en zonder twijfel schoof hij de bal in het doel. Een voor dat moment terechte voorsprong voor de mannen van Koeperlaand. Het spel ging nu weer wat meer heen en weer, de druk kwam nog wel van de gasten. Na een snelle aanval langs de linkerkant moest de scheidsrechter wel een penalty geven. Deze werd foutloos ingeschoten door Max van der Meide in de rechterhoek van het doel.

De tweede helft zag er heel anders uit. Het was nu ZNC dat veel meer naar voren speelde en het vooral in het begin de achterhoede van Westerlee flink lastig maakte. De positieverdeling van de mannen van Koeperlaand was af en toe niet goed waardoor er steeds spelers van ZNC in scoringspositie kwamen. Vooral de snelle rechter flankspeler werd vaak in stelling gebracht.

Al snel werd hieruit een goal gemaakt, ook deze keer uit een penalty. 1-2 met nog zeker een half uur te gaan. Aan de mannen van ZNC was te zien dat ze er nog zeker in geloofden.
Hierna stond het team van Westerlee wel weer wat beter. Er werden wat wisselingen gedaan en er was duidelijk meer balans. Het spel bleef veel over de linkerkant gaan en zo rond de 60e minuut kregen ook de gasten weer hun kansen, ook deze werden niet benut.

Naar het einde toe was ook te zien dat de gasten redelijk gefrustreerd begonnen te raken, sommige overtredingen waren wel heel enthousiast maar gelukkig ging dit nog allemaal goed. Er waren af en toe wat verhitte discussies te zien. Ook de eigen scheids moest het steeds vaker ontgelden, deze bleef echter wel rustig.

De laatste minuten werd er door beide teams goed gestreden, echt goed voetbal was dit niet meer maar er had gescoord kunnen worden aan beide kanten. Westerlee pakte drie belangrijke punten en schoof een stukje op in de ranglijst van deze poule. Eerst de winterstop, in januari speelt het team al weer zijn eerste wedstrijden.