Op zaterdag 8 december 2018 speelden de thuisploeg Amicitia VMC en Westerlee hun wedstrijd op een druilerig sportcomplex in Groningen. Voor de wedstrijd vielen er nog flinke regenbuien en er stond een strakke wind dwars over het veld. Dit zou af en toe invloed hebben op de bal.

De eerste twintig minuten was het de thuisploeg die meer druk zette, Westerlee stond georganiseerd maar had af en toe moeite met de voorhoede van Amicitia.
Er was veel loopwerk te zien maar het rendement was laag, Amicitia kreeg via de linkerkant wat kansen maar deze werden niet af gemaakt. De bal vloog over of naast het doel en keeper John Hofsté had het eigenlijk nog niet zo druk.

Na de beginfase werd het tempo een stuk lager en was ook Westerlee veel vaker voor het doel van Amicitia te vinden. In de 32e en 34e minuut waren er weer twee kansen voor de thuisploeg, beide werden slecht benut.

Aan de andere kant had Westerlee ook al twee keer kunnen scoren, de spelers wisten elkaar slecht vrij te zetten voor het doel. In de 37e minuut werd echter de centrale verdediging van Amicitia zoek gespeeld, Jan Willen Evers schoot de bal via de paal naast het doel.

Hoewel het leek dat er nu met een 0-0 stand naar de kleedkamers gegaan zou worden, kreeg Westerlee weer een goede kans. Na twee enorme mogelijkheden om al te scoren, waar de keeper van de thuisploeg trouwens heel goed werk deed, was het Jan Willem Evers in de 45e minuut die de 0-1 maakte.

Na de rust was te zien dat Amicitia niet de bedoeling had om af te wachten. Vanaf het begin werd er gezocht naar de gelijkmaker. Westerlee was de ploeg die dit eerst liet gebeuren, het team zorgde er voor dat de thuisploeg geen tot niet echte kansen kreeg.

In de 49e minuut counterde Westerlee langs de rechterkant, Arjen Plat ging tot twee keer toe de actie aan en liep beide spelers voorbij richting het strafschopgebied. Hier werd hij door twee spelers tegen de grond gewerkt. Jan Derks Kloosterboer benutte de penalty zonder twijfel. 0-2 voor de gasten die op deze manier wat meer ruimte hadden gekregen.

Amicitia ging nog meer opportunistisch spelen waardoor het veld veel langer werd. Binnen 5 minuten was het wederom Arjen Plat die werd weg gestuurd. Nu langs de linkerkant zocht hij het doel van Amicitia en schoot de bal in de verre hoek. Met de 0-3 beloonde hij zijn goede spel in de tweede helft.

Westerlee zakte nu, misschien zelfs wel iets te veel, helemaal terug en liet Amicitia komen. Deze kregen nu wel meer kansen. Het team hield het veld breed en ging met een snelle centrale middenvelder spelen. Keeper John Hofsté had het nu drukker, maar hij deed zijn werk feilloos.

In de 64e minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap op de 16-meterlijn. De bal werd goed verwerkt door de keeper. 2 minuten later kregen 2 spelers van Westerlee een goede kans, ze speelden 2 tegen 1 maar wisten dit niet goed weg te zetten. Het belang van een goede pass werd maar weer eens duidelijk.

Met nog ongeveer een kwartier te spelen maakte Amicitia zijn doelpunt. De bal circuleerde goed over het middenveld en via de linkerkant werd de bal hoog in het doel geschoten. Dit deed het team wel goed, want er was nog meer activiteit te zien.
In de laatste minuten van de wedstrijd was het Amicitia die van alles probeerde. Het lukte echter niet om nog iets te creëren. In de laatste minuut was het Westerlee die nog eens aan de haal ging met de bal. Vanaf de linkerkant, via twee tussenstations, kwam de bal bij de tweede paal terecht waar Hans Leenders de bal strak in schoot. Met deze 1-4 eindigde de wedstrijd die verdiend werd gewonnen door de mannen van Koeperlaand.