Op zaterdag 17 november speelden Poolster en Westerlee op een koud sportpark hun wedstrijd in de 4e klasse D. Het zonnetje scheen maar gaandeweg de wedstrijd zakte de temperatuur naar 4 graden.
De wedstrijd werd gespeeld op een goed veld, beide teams voldeden tot nu toe niet aan de verwachtingen en het was dan ook van groot belang om hier een resultaat neer te zetten.

Poolster begon meteen met druk te zetten, het team had voorin veel bewegende spelers, iets waar Westerlee dat met een iets ander systeem speelde het wel lastig mee had. Het was achterin eerst wat onrustig, men wist zich geen raad met de extra vrije man die er af en toe was.

Toch was het Westerlee dat in de 10e minuut een grote kans kreeg. Arjen Plat blokte de bal in het 16 metergebied en deze vloog over de keeper, raakte de onderkant van de lat en stuiterde weer het veld in.

In de 13e minuut liep de keeper van Poolster uit zijn doel en raakte de bal kwijt. Hans Leenders zocht de achterlijn en schoot de bal voor het doel langs zonder een medespeler te vinden. Weer een kans om te scoren, blijkbaar gaat het zo als je in de hoek zit waar de klappen vallen.

In de 19e minuut kwam een speler helemaal vrij te staan in het doelgebied. Westerlee stond er met 3 spelers rondom heen, maar eigenlijk greep iedereen te laat in. Jesse Smit draaide zich vrij en scoorde de 1-0 voor Poolster. De keeper kansloos achterlatend in zijn doel.

Na 26 minuten was het Westerlee dat iets meer van zijn eigen helft kwam, met het gevaar dat Poolster met een counter uit zou kunnen komen. Dit gebeurde ook een aantal keren, zonder dat de thuisploeg dit af kon maken. De kansen werden slecht uitgespeeld.

Pas in de 36e minuut was het Kevin Bijlsma die wel het doel vond. Hij was al een aantal keren dreigend geweest maar wist het nu wel af te maken.
Weer stond Westerlee tegen een achterstand aan te kijken, een situatie waar het zelfvertrouwen niet groter van werd. Zeker kijkend naar vorige wedstrijden was dit wel logisch natuurlijk.
Poolster wist nog 2 keer te scoren voor de rust. Persoonlijke fouten speelden hierbij een grote rol. De 4-0 werd in de 46e minuut door de grensrechter als buitenspel beoordeeld, de scheidsrechter nam deze beslissing echter niet over.

In de 2e helft was het Westerlee dat wat breder speelde. Vooral aan de rechterkant zat er nu meer diepte in het spel. In de 51e minuut werd vanaf hier een vrije trap genomen door Berry Smit. Hij legde de bal precies op het hoofd van Jan Willem Evers die veel hoger sprong als de verdediger van Poolster. Jan Willem kopte de bal precies in de verste hoek van het doel, een prachtige doelpunt dat zorgde voor een stand van 4-1.

Heel erg snel daarna was er sprake van een onderzetting in de verdediging van Westerlee bij een snelle omschakeling van Poolster. Binnen 2 minuten was er weer een verschil van 4 doelpunten en dat was de genadeklap wat betreft de mentale weerbaarheid van de gasten.
Poolster bleef nu wat hangen en speelde de wedstrijd rustig uit. Wat Westerlee betreft konden we stellen dat het team wel bleef voetballen en niet her en der aan de noodrem trok. Het miste vanaf dat moment de volle overtuiging om nog iets te doen.

Poolster scoorde in de tweede helft nog 3 keer, waarbij de goal van Johan de Groot prachtig was. Een soepele lob over de keeper van Westerlee. Een bal precies op maat.
Conclusie mag zijn dat Poolster deze middag de overtuigende winnaar was met de winst van 8-1.