Hessels Zeefbanden

Hessels Zeefbanden is al meer dan 50 jaar specialist in de productie van zeefbanden voor land- en
tuinbouwmachines. Ook in andere sectoren, zoals visserij en industrie, worden deze banden steeds meer toegepast.

Omdat de riemen in eigen beheer worden geprofileerd en gesneden kunnen zij technisch gezien zeefbanden leveren in alle denkbare maten; daarom is men toonaangevend in deze sector. De banden worden met de beste materialen en de modernste methodes geproduceerd en vinden hun weg naar tevreden klanten in heel Europa en een aantal landen daarbuiten.

Hessels Zeefbanden is voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden en materialen om de producten te verbeteren. Zo heeft men zich de laatste jaren bijvoorbeeld bezig gehouden met de toepassing van kunststoffen in zeefbanden. Ook worden er nu aandrijfwielen gemaakt van kunststof om de slijtage te verminderen.

hessels

Dieterman grondwerken

In 1963 is J. Dieterman sr. begonnen met een loon/spuitbedrijf. Aanvankelijk hield men zich bezig met het spuiten van gewassen, rooien van aardappelen en verspreiding van vaste mest. Later werden er steeds meer graafwerkzaamheden uitgevoerd en in 1980 resulteerde dit in de aanschaf van de eerste mobiele graafmachine. Sindsdien is het bedrijf langzaam maar zeker gegroeid.

De laatste jaren richt men zich voornamelijk op het (onder) aannemen van grond-, weg- en waterbouwwerkzaamheden en het verhuren van grondverzetmaterieel. Projecten waar men succesvol mee bezig is geweest zijn bijvoorbeeld de Stapelmoorer Sieltiefs en Beschoeiing voor Waterschap Hunze en Aa’s. Dieterman CV verhuurt uitsluitend materieel inclusief bediening. Hiermee kunnen werkzaamheden zoals het ontgraven van bouwputten, graven van sloten, aanleggen van tuinen enzovoorts worden verricht.

Dieterman

brons bouw

Brons bouw is begonnen in 1850 met Heiko Brons die kleine onderhoudsklussen uitvoerde. Daarna nam Albert Brons (de overgroot-vader van Johan) het stokje over en werd het tevens een stelmakerij (het maken en repareren van houten wielen).

In 1930 ging grootvader Roelof verder met de zaak en bouwde het uit tot een echt bouwbedrijf met personeel. Veel huizen en boerderijen in de omgeving zijn door hem gebouwd. Op 1-jan 1962 werd het bedrijf overgenomen door vader Jacob Albert Brons. Hij stopte halverwege de jaren ’90 met het bedrijf, waarna het bedrijf nog een aantal jaren verhuurd is geweest aan een medewerker.

Johan Brons is in 2006 begonnen met brons bouw. Hij levert regionaal kleine verbouwingen en renovaties voor particulieren en bedrijven. Bij een verbouwing of renovatie kunnen alle werkzaamheden voor de klant geregeld worden en kan deze breed worden geadviseerd.

Naamloos-1