trainer_2016-2017_website2

Guus Zantinga is voor het eerste seizoen de hoofdtrainer van v.v.Westerlee.

Wie is Guus

Ik ben 52 jaar en heb een molenmakers-, aannemers- en restauratiebedrijf in Heiligerlee. Ik ben al jaren actief in de voetballerij, eerst als speler bij CVSB, FC Groningen, SC Veendam. Het laatst heb ik gevoetbald en als speler afgesloten bij SC Scheemda. Daarna als jeugdtrainer begonnen en door het volgen van de cursussen TC3 en TC2 senioren trainer geworden.

Het heden

Het is natuurlijk jammer dat vv Westerlee afgelopen seizoen is gedegradeerd naar de 5e klasse. Het zal toch wennen zijn in de laagste klasse van het amateurvoetbal. Gezien het verleden van vv Westerlee heeft de vereniging meestal in de 4e en 3e klasse geacteerd. Voor mij de uitdaging om het team weer op de rails te krijgen om een stapje omhoog te maken. Ik wil proberen door verzorgd voetbal en door de spelvreugde het team beter te laten functioneren.

De doelstelling

Met de selectie die ik tot mijn beschikking heb moet het mogelijk zijn om bij de eerst drie te eindigen en misschien wel meer. Dit zal toch de doelstelling zijn voor het komend seizoen. De indeling is al bekend en wij gaan uitkomen in de 5 klasse A. Op zich een leuke klasse met derby’s tegen SC Scheemda en WVV, waar ik nu al naar uitkijk.
De doelstelling van het 1e team zal voor dit seizoen moeten zijn: minimaal eindigen bij de bovenste vijf en een periode-titel.

In de maand juni zijn wij al begonnen met een paar trainingen, waar ik mij georiënteerd heb op de spelers. Tijdens deze trainingen heb ik de speelwijze en het opbouwend en verzorgend voetbal een beetje aangegeven. Aan de organisatie binnen de vereniging en de accommodatie heb ik gezien dat de verenging vooruit wil, wat te zien is bijvoorbeeld met een nieuwe verzorgingsruimte voor onze verzorger Dick de Deugd, wat er perfect uit ziet. Komend seizoen zullen we weer met het 1e en 2e elftal trainen. Ik hoop dan ook dat we door een prettige samenwerking ons doel bereiken.