Op 28 maart, tweede paasdag, speelt Westerlee een inhaalwedstrijd tegen VVK. Als we kijken naar de laatste wedstrijden is dit een tegenstander waar het alle kanten op kan gaan. VVK gaat voor het kampioenschap en Westerlee strijdt voor lijfsbehoud in de 4e klasse, voor beide teams zijn de belangen groot.

Voor de wedstrijd is begonnen kun je statistisch gezien verwachten dat er zeker voor beide teams 2 doelpunten gemaakt worden, voor Westerlee is het gemiddelde 2,2 en VVK 2,4 doelpunten.

De wedstrijd wordt de eerste 20 minuten bepaald door de tegenstander, die vanuit het middenveld (centraal) steeds 2 spelers hebben die mee op komen en zeer dreigend zijn wanneer de bal vanaf de zijkanten voor wordt gegeven. Dit gebeurt regelmatig, terwijl de verdediging van Westerlee onrustig is en de bal niet goed weg weet te werken. Zo ontstaat ook de eerste goal voor VVK. Langzamerhand is er meer evenwicht en ook Westerlee weet zo nu en dan kansen te creëren, het lukt echter niet in de eerste helft nog te scoren.

In de tweede helft is er meer evenwicht, VVK komt langs de zijkanten nog goed mee, alleen centraal weet men niet meer aan te sluiten. Dit zorgt voor minder dreiging, terwijl Westerlee voetballend de zaakjes beter op lost. De 1-1 wordt gemaakt na een prachtige steekpass, nu kijken of er nog meer in zit. Het doelpunt zorgt voor meer rust in het spel en ook de 2-1 wordt nog gemaakt. Daar waar dit zou moeten zorgen voor meer controle, valt de 2-2 veel te snel. De vleugelspeler wordt niet doortastend verdedigd en hij weet zijn medespeler perfect vrij te zetten voor het doel. Met het hoofd wordt de bal in het doel gewerkt.

Na de 2-2 kan het alle kanten op, er is eerder weer meer onrust en aan beide kanten ontstaan nog kansen. Steeds wordt door een lange bal de diepte gezocht. Na 94 minuten fluit de scheids voor het laatst in de wedstrijd en pakt Westerlee 1 punt tegen VVK die op deze manier de laatste twee wedstrijden 4 punten verliest in de strijd om het kampioenschap. Westerlee pakt de laatste wedstrijden weer punten en krijgt hierdoor weer wat meer vertrouwen in eigen kunnen. Ook vandaag heeft het team laten zien van alle tegenstanders te kunnen winnen. Op naar de volgende wedstrijd tegen SGV in Schildwolde.