Algemene Ledenvergadering via Teams

Voor het eerst zullen we de ALV digitaal gaan houden.

Je krijgt, als je je hebt opgegeven om deel te nemen aan de ALV een link gestuurd waarmee je kunt meedoen aan de vergadering via Teams.

Als je de link gebruikt, krijg je het onderstaande scherm (als je Teams nog niet hebt gedownload).

Afbeelding1

Er zijn drie manieren om de vergadering via Teams bij te wonen:

• Via uw computer via de Windows-app “Microsoft Teams” (heeft onze voorkeur)
  • Via uw computer met uw internetbrowser (tweede knop)
  • Via uw telefoon via de app “Microsoft Teams”

Voor alle opties is een account niet noodzakelijk! U hoeft dus geen account speciaal aan te maken. Alleen het downloaden en installeren is voldoende.

Handleiding:

Via uw computer via de Windows-app “Microsoft Teams” (onze voorkeur)

Als u Microsoft Teams nog niet heeft, raden wij u aan om eerst de Windows-app te downloaden. Dit doe je door de op de eerste knop, zoals in de eerste afbeelding is weergegeven, te drukken “De Windows-app downloaden”.

U ziet linksonder in uw internetbrowser dat het programma gedownload wordt. Klik daarop en volg de installatie. Eenmaal geïnstalleerd hoeft u niks te doen en wachten tot maandagavond 19 april.  Als de vergadering start met de inloop, kunt u dan op de link klikken die terug te vinden is in de uitnodiging van de vereniging. Kies daarna voor de laatste optie, zoals in de eerste afbeelding is weergegeven, op de knop “Uw Teams-app openen”.

U gaat dan verder naar de instellingen. Uitleg vindt u hierover onderaan in dit bestand.

Via uw computer met uw internetbrowser.

U kunt ook kijken via uw internetbrowser. Als u de app al heeft geïnstalleerd. Dit doet u door op de middelste optie te kiezen “Doorgaan in deze browser”. U zult dan worden doorgeleid naar de instelling. Meer over de instellingen vindt u helemaal onderaan dit bestand.

Installeren van Microsoft Teams op je telefoon

Als u via uw telefoon wilt meedoen, dan moet u de app eerst downloaden op uw telefoon. Ga naar uw App-store toe en download daar de app ‘Microsoft Teams’. U hoeft daarna niks te doen, u hoeft geen account aan te maken. Als de vergadering start om 19:15 met de inloop, dan kunt u via uw telefoon op de link in de uitnodiging.

Instellingen vergadering

We adviseren iedereen om 19:45 te beginnen. Dit doe je door op de link in de mail te klikken. Kies vervolgens de optie (Via de Windows Teams-app, via de internetbrowser of telefoon) hoe u mee wilt doen aan de vergadering.

Je zal dan vervolgens terecht komen op de volgende pagina, waar je eerst toestemming moet geven tot je camera en microfoon. Deze kun je daarna direct weer uitschakelen!

Afbeelding2

Zodra je toestemming hebt gegeven zul je in het volgende scherm komen:

Afbeelding3

Vul hier je volledige naam in, zet je camera aan of uit (keuze is aan jou) en de microfoon eerst UIT. Achtergrondgeluiden zijn heel vervelend. Daarom zetten we altijd de microfoon uit, tenzij we aan het woord komen, dan kun je hem weer gemakkelijk aan zetten. Door op het schuifje van de microfoon te klikken.

Druk vervolgens op “Nu deelnemen”. Je zal dan in de lobby terecht komen, waar je rond 19:55 wordt toegelaten in de vergadering. Dit zal de leider van de vergadering doen.

Als je tijdens de vergadering vragen hebt, stel ze dan in de chat. We gaan nadat een bepaald stuk is besproken, de vragen behandelen in de juiste volgorde. Meer uitleg hierover zal tijdens de vergadering gegeven worden.

Verder is er de mogelijkheid om op het “handje” te klikken. Hiermee wordt zichtbaar dat je een opmerking wil maken of een vraag wil stellen.